Primăria Independenţa a lansat primul proiect finanţat cu fonduri europene

Print Friendly, PDF & Email

CONFERINTA DE LANSARE.jpg 2Sala Consiliului Judeţean Călăraşi a găzduit joi, 13 noiembrie, conferinţa de lansare a proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii de transport în zona transfrontalieră Călărași-Silistra prin reabilitarea drumurilor din comuna Independența și Municipalitatea Silistra”. Cu acest prilej, primarul comunei Independența, Lică Voicu, a adus la cunoștință faptul că, pentru localitatea pe care o conduce, acest proiect reprezintă o mare realizare, fiind, de altfel, și primul proiect cu finanțare europeană pe care îl va implementa.

Proiectul are un buget de 5,9 milioane de euro. Partenerul lider, comuna Independența, din județul Călărași, va moderniza 15,2 km de drum, din Vişinii şi Independenţa, care face legătura cu DN3, iar cel de-al doilea partener, municipalitatea Silistra, va  reabilita un segment de 7,8 km de drum din oraș.

CONFERINTA DE LANSAREPrefectul judeţului, George Iacob, a spus că proiectul este un exemplu pentru celelalte comune ale judeţului: “Independenţa este comuna mea de suflet şi îmi face o deosebită plăcere să fiu aproape de primarul comunei, Lică Voicu. Sunt mândru de acest proiect, deoarece vine ca urmare a ambiţiilor primarului Voicu, ce îi calcă pe urme fostului primar, Constantin Anghel. În spatele fiecărui proiect de acest gen se află o echipă care nu este mereu recompensată, la adevărata valoare, în urma muncii depuse, dar care a reuşit să ne strângă, astăzi, la acest eveniment de lansare a proiectului. Felicitări tuturor şi acesta să fie un exemplu pentru toate celelalte comune ale judeţului!”

Administratorul public al Consiliului Judetean, Daniel Ştefan, a declarat: „Acum două săptămâni, pe 30 octombrie, am participat alături de primarul Lică Voicu şi de reprezentanţii Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră, la semnarea contractului de finanţare. Este un proiect important cu o sumă de, aproximativ, 6 milioane de euro, iar domnul primar îşi exprima încrederea că acest prim proiect implementat din fonduri europene nu va fi singurul din perioada mandatului său. Sunt convins că va reuşi să pornească şi proiectul mult aşteptat de comuna sa, cel privind alimentarea cu apă şi canalizare deoarece, conform normelor în vigoare, în curând, localităţile care nu respectă condiţiile de mediu vor fi sancţionate.”

Fostul primar al comunei Independenţa, Constantin Anghel, a dorit să puncteze că, pe 30 octombrie 2014,  s-au împlinit 5 ani de când a fost depus proiectul. „Au trecut 5 ani de la momentul depunerii proiectului. Sunt oameni nevăzuţi, cărora vreau să le mulţumesc! Încep cu firma Komora, d-nei Ranete îi mulţumesc, în mod special, pentru că fără studiul de fezabilitate făcut de firma sa, nu am fi avut acum acest proiect câştigător.  Le mulţumesc partenerilor din Bulgaria şi, nu în ultimul rând, angajaţilor din primărie şi consilierilor locali, care au aprobat nenumărate modificări ce au trebuit făcute pentru acest proiect.”

La rândul său, actualul primar, Lică Voicu, a menţionat că a susţinut, încă de pe vremea când era consilier local, proiectul şi că, după mandatul primarului Anghel, au fost făcute noi modificări cu acordul consilierilor locali, pentru a fi cu cerinţele „la zi” proiectul scris în urmă cu 5 ani şi care a prins finanţare abia în acest moment.

„Ne bucurăm că e un final fericit pentru toată comunitatea locală!”, a concluzionat primarul comunei Independenţa, Lică Voicu.

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

A fost inaugurată trapeza Bisericii Naşterea Sf. Ioan Botezătorul, din Călăraşi

sâm nov. 15 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Vineri, 14 noiembrie, în prima zi de începere a postului Naşterii Domnului, la Biserica Naşterea Sf. Ioan  Botezătorul din Călăraşi, s-a făcut  o sfeştanie la trapeza bisericii, unde preot paroh este părintele Alin Badea. La eveniment, au participat zeci de enoriaşi, iar de  la momentul […]