Construcţia depozitului de deşeuri de la Ciocăneşti este în plină execuţie

Print Friendly, PDF & Email

depozit deseuriDupă ani întregi de aşteptări, construcţia platformei de deşeuri a judeţului Călăraşi a intrat în linie dreaptă şi are toate şansele să fie finalizată în luna august 2015. Depozitul de deşeuri ce îşi are locaţia în comuna Ciocăneşti este parte integrantă a proiectului ,,Sistemul Integrat de Gestionare a deşeurilor din judeţul Călăraşi” finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu şi este implementat de Consiliul Judeţean Călăraşi. După cum se ştie, lucrările de execuţie pentru noua platformă de deşeuri sunt asigurate de firma Iridex. Managerul de proiect, Mihai Poteacă, a precizat faptul că, la ora actuală, lucările de construcţie sunt în graficul stabilit. ,,În luna august, firma Iridex a demarat lucrările de construcţie. S-au făcut săpături la prima celulă a platfomei de deşeuri şi se pregăteşte patul de fundare al barierei geologice. S-au făcut, de asemenea, săpături la bazinul de retenţie şi, în paralel, se lucrează la construcţia centrului administrativ. Lucrările de construcţie sunt în termenele stabilite şi, cu siguranţă , în luna august 2015, depozitul de deşeuri de la Ciocăneşti va fi finalizat”,a spus managerul de proiect, Mihai Poteacă. Acest obiectiv care va depozita deşeurile colectate de pe raza judeţului Călăraşi are în componenţă celula de înmagazinare a deşeurilor ce are un volum de 1 milion de metri cubi, staţia de sortare a deşeurilor reciclabile ce are o capacitate de 15.500 de tone pe an, o staţie de tratare a levigatului, o staţie de compost cu o capacitate de 10.000 de tone pe an precum şi clădirea administrativă formată din birouri şi mai multe laboratoare. Construcţia depozitului de deşeuri va asigura crearea unui număr de 140 de locuri de muncă.

Închiderea depozitelor vechi de deşeuri, o problemă încă nesoluţionată

Un obiectiv inclus în proiectul privind Sistemul Integrat de gestionare a deşeurilor din judeţul Călăraşi îl reprezintă şi închiderea depozitelor vechi de gunoi din Călăraşi, Olteniţa, Fundulea şi Lehliu. În această privinţă managerul de proiect, Mihai Poteacă a afirmat că este o problemă, încă nerezolvată. ,, După cum ştiţi, s-au finalizat platformele şi staţiile de transfer însă nu s-a reuşit să fie demarată închiderea depozitelor vechi de deşeuri. ,, Ne-am judecat cu Iridex-ul în instanţă. Raportul de procedură de achiziţie a fost contestat de această firmă. Curtea de Apel Bucureşti le-a admis contestaţia şi ne-a dat spre reevaluare oferta înaintată de noi, (n.red.Consiliul Judeţean). Am cerut Iridex-ului nişte clarificări la care nu a răspuns şi, în aceste condiţii, am declarat-o neconformă şi am anulat procedura de achiziţie, aşa cum cer prevederile legale. În situaţia asta, vom solicita sprijinul unor experţi din afară care să ne ajute la achiziţia noului antreprenor care va efectua lucrările pentru închiderea depozitelor vechi din judeţ. Dorim să urgentăm procedura de atribuire a contractului pentru închiderea acestor platfome astfel încât, această acţiune să fie finalizată la 31 decembrie 2014. Firma câştigătoare va avea, la dispoziţie 10 milioane de euro pentru execuţia lucrărilor. Până la 31 decembrie 2015 vor fi finalizate toate procedurile privind închiderea depozitelor vechi”, a precizat pentru ,,Actualitatea de Călăraşi”, managerul de proiect, Mihai Poteacă.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Primăria Independenţa a lansat primul proiect finanţat cu fonduri europene

vin nov. 14 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Sala Consiliului Judeţean Călăraşi a găzduit joi, 13 noiembrie, conferinţa de lansare a proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii de transport în zona transfrontalieră Călărași-Silistra prin reabilitarea drumurilor din comuna Independența și Municipalitatea Silistra”. Cu acest prilej, primarul comunei Independența, Lică Voicu, a adus la cunoștință faptul că, […]

Te mai poate interesa