A fost inaugurată trapeza Bisericii Naşterea Sf. Ioan Botezătorul, din Călăraşi

Print Friendly, PDF & Email

inaugurare.jpg2.jpg3Vineri, 14 noiembrie, în prima zi de începere a postului Naşterii Domnului, la Biserica Naşterea Sf. Ioan  Botezătorul din Călăraşi, s-a făcut  o sfeştanie la trapeza bisericii, unde preot paroh este părintele Alin Badea.

La eveniment, au participat zeci de enoriaşi, iar de  la momentul inaugurării trapezei nu a lipsit primarul municipiului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin, care a transmis următorul mesaj:

„Îl felicit pe părintele care slujeşte această biserică, Alin Badea,  deoarece a dat dovadă de foarte multă perseverenţă şi ambiţie. A dorit să termine trapeza până la intrarea în postul Crăciunului, ceea ce s-a şi întâmplat. Toţi enoriaşii din zonă, şi nu numai, au nevoie de aşa ceva, deoarece vine în întâmpinarea lor pentru organizarea pomenilor. E un lucru foarte bun, sper să-l urmeze şi alte biserici, iar Primăria îi va sprijini pe preoţii care vor să facă astfel de locuri unde şi oamenii nevoiaşi se pot bucura de o masă caldă. Primăria vrea să sprijine creşterea numărului de centre sociale pentru nevoiasi.”

Parintele Alin BadeaPărintele Alin Badea a explicat care este destinaţia acestui loc: „În această trapeză parohială, cum o numim noi, sunt 80 de locuri. Sâmbăta se face o masă caldă pentru cei 15-20 de copii cu probleme, pe care îi ştim. Deasemenea, această trapeză va fi folosită şi pentru mesele care sunt puse după Sfânta Liturghie, cu ocazia diferitelor acţiuni, unde facem o agapă frăţească, aşa cum făceau odinioară creştinii noştri, dar serveşte şi ca sală de mese pentru parastase. Aici se pot găti bucatele, deoarece avem autorizaţie de funcţionare, şi pot veni cu produsele lor să le prepare. Noi avem un bucătar voluntar, care ajută parohia. Mesajul pe care vreau să-l transmit oamenilor este acela de a nu mai da cerşetorilor pe stradă bani, care nu sunt folosiţi neapărat pentru a-şi lua de mâncare. Cei care doresc să facă o pomană să cumpere produse, să le aducă aici şi să îi invite, pe cei care doresc, la parohia noastră, la trapeză.  Ar fi un gest mai creştinesc şi am descuraja cerşetoria.

Avem în vedere, pe viitor, un proiect destinat copiilor nevoiaşi care, după ce servesc masa aici, să primească şi câteva lecţii de educaţie. Un ajutor important l-am primit de la Preasfinţitul Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, care a încurajat foarte mult acest gen de activităţi, de a deschide centre sociale şi de a ne apleca mai mult către nevoile celor în suferinţă.”

inaugurare 6inaugurareinaugurare.jpg2.jpg3inaugurare.jpg2.jpg4inaugurare1bucataria

Please enter banners and links.

Next Post

UPDATE: Turul II al alegerilor prezidențiale: Călărașiul se află printre județele fruntașe la vot

Dum nov. 16 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱UPDATE: Prezenta la vot la nivel national pana la ora 16:00 a fost de de 44,05%, a anuntat oficial Biroul Electoral Central. Prezenta la vot in mediul urban –  43,75%; in mediul rural – 45,52%. În judeţul Călăraşi, la ora 16.00, 43,77% dintre călărăşeni se prezentaseră […]

Te mai poate interesa