Emil-Florian Dumitru, deputat, membru în Comisia pentru Agricultură, a opinat că nu funcționează coaliția politică, în domeniul agriculturii

Emil-Florian Dumitru, deputat, membru în Comisia pentru Agricultură, a opinat că nu funcționează coaliția politică, în domeniul agriculturii. Acesta afirmă că nu este destul de mare interesul pentru reabilitarea sistemului de irigații.
,,O să mă întrebați de ce nu funcționează coaliția în domeniul agriculturii. E un dialog al surzilor, nu pot să discut cu cineva care habar n-are despre agricultură și despre regulamente europene. Singura preocupare majoră, pe care o are în acest moment Ministerul Agriculturii, este să plătească stuful.
O altă chestiune pe care vreau să o ating este reabilitarea sistemului principal de irigații, unde, din păcate, după ce în 2020 am avut o secetă pedologică cumplită. Guvernul liberal, din care am făcut și eu parte, ca secretar de stat, a reușit să plătească despăgubiri la secetă, de 866 de milioane de lei.
Am reușit să redeschidem cinci amenajări de irigație din infrastructura principală, care nici până astăzi n-au intrat în reabilitare. Practic, erau unele amenajări care nu mai erau viabile din 1992.
Am văzut și bugetul Ministerului Agriculturii. Este un buget mincinos, chiar dacă au spus că este 2,18% din PIB, pentru că este construit pe credite de angajament și pe absorție de fonduri europene. Adică toți banii care sunt pe pilonul 2 de la AFIR, au fost trecuți ca fiind pentru a fi cheltuiți, anul acesta. Este o minciună sfruntată.
Am văzut că s-a anunțat că, până la sfârșitul lunii, se va face reorganizarea direcțiilor agricole. Eu îmi doream ca direcțiile agricole să se desfințeze, pentru că sunt anacronice, într-o agricultură eminamente privată. Eu am un proiect pe care o să îl depun pe legea Camerelor Agricole.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Dorin Ivan, director executiv A.J.P.I.S. Călărași: ,,În 2023 am avut 114.275 beneficiari, pentru care s-au efectuat plăţi, de 375.000.000 lei"

sâm ian. 13 , 2024
Dorin Ivan, director executiv Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Călărași, a făcut cunoscute câteva dintre măsurile sociale, care sunt instrumentate de către instituție. Pentru crearea coerenţei şi eficienţei în gestionarea beneficiilor sociale precum şi a sumelor destinate susţinerii serviciilor sociale, Agenţia Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Călărași […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!