Potențialul turistic al Dunării, promovat printr-un proiect transfrontalier

proiect-sebeLa Călărași, a avut loc miercuri, 14 septembrie, conferința de deschidere a proiectului “Realizarea și promovarea unui produs turistic natural comun: Traseul „Moștenirea naturală protejată în regiunea transfrontalieră România – Bulgaria”.
Liderul de proiect, Asociația municipalităților dunărene ”Dunav”, și-a ales ca partener Fundația ”Natura Vie”, din Călărași, care a implementat mai multe proiecte transfrontaliere.
Gabriel Șebe, reprezentantul ONG-ului ”Natura Vie”, a declarat, la deschiderea conferinței:
“Am invitat, să ne fie alături, reprezentanți ai Agenției de Protecția Mediului, Garda de Mediu, Direcția Agricolă, pentru că prin acest proiect vom intra în arealele Natura 2000. Există foarte multe lucruri care nu sunt cunoscute, potențialul pe care îl are Dunărea, iar una dintre țintele noastre este să promovăm aceste zone, să facem cunoscute posibilitățile de cazare, aflate în jurul acestora.

dunareDunărea este foarte frumoasă și sperăm că proiectul va avea un real impact asupra populației, fiind incluse opt raioane, din Bulgaria, și șapte județe, din România.Oricine va putea să verifice care sunt locurile de cazare, în fiecare localitate riverană Dunării, va exista și o aplicație pe telefon, în acest sens, dar și o pagina web. Din păcate, nici măcar cei care sunt din Călărași nu știu ce obiective pot vizita, pe Dunăre. O țintă este și mărirea numărului de turiști care se cazează, pe ambele maluri ale Dunării: 40.000, în doi ani de zile.”, a spus Gabriel Șebe.
Totodată, va fi realizat un studiu preliminar al obiectivelor moștenirii naturale, în regiunea transfrontalieră, cu diferite regimuri de administrare, o strategie de dezvoltare și utilizare a produsului, precum și o strategie de marketing, pentru produsul turistic.
Proiectul este realizat în contextul strategiei „Europa 2020“ pentru dezvoltare inteligentă, durabilă și favorabilă incluziunii, a strategiei UE proiect-2-okpentru regiunea fluviului Dunărea, NATURA 2000 și Legilor teritoriilor protejate.
Obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea și promovarea unui produs turistic integrat, în domeniul bogățiilor naturale: Traseu ”Moștenire naturală protejată pe teritoriul regiunii transfrontaliere România-Bulgaria”.
Grupurile țintă, propuse prin proiect, sunt: directorii de parcuri naturale și zone protejate, ecologiștii, comunitatea academică, centrele de cercetare, școlile, mass-media, muzeele, agențiile de turism și operatorii de turism, autoritățile locale și naționale, alți reprezentanți din branșa turismului.
Perioada de implementare a proiectului este de doi ani, iar valoarea acestuia este 754.518 de euro.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Peste 1700 de copii au început școala, în comuna Borcea

joi sept. 15 , 2016
Una dintre cele mai mari comune, din județul Călărași, Borcea, are un număr foarte mare de elevi, care a început școala: peste 1.700. Primarul comunei, Aniel Nedelcu, ne-a spus că pentru începerea anului școlar au fost făcute lucrările de reparații și întreținere, necesare în fiecare școală și grădiniță. “În comuna […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!