Peste 1700 de copii au început școala, în comuna Borcea

Print Friendly, PDF & Email

borcea-3Una dintre cele mai mari comune, din județul Călărași, Borcea, are un număr foarte mare de elevi, care a început școala: peste 1.700.

Primarul comunei, Aniel Nedelcu, ne-a spus că pentru începerea anului școlar au fost făcute lucrările de reparații și întreținere, necesare în fiecare școală și grădiniță.

“În comuna noastră, avem investițiile mari făcute, deja, de câțiva ani. Clădirile au fost reabilitate termic, s-a instalat centrală termică, pe lemne, în fiecare unitate școlară, a fost cumpărat mobilier nou, acolo unde se impunea, s-au pus lambriuri, cu alte cuvinte, am modernizat spațiile în care își desfășoară activitatea numărul cel mai mare de elevi, din mediul rural, din județ.
borcea-4Am dorit să fiu prezent la deschiderea anului școlar, la toate cele 3 unități de învățământ, din comună: școala gimnazială nr.3, din Pietroiu, școala nr. 2 Borcea și la Liceul Tehnologic. Aici avem o clasă cu profil profesional, pe lângă cele cu învățământ la zi, și în afară de elevii noștri, din Borcea, avem copii care vin din comunele învecinate: Unirea și Jegălia, dar și din orașul Fetești.

Totodată, am dorit ca și preșcolarii să înceapă, cu bine, noul an, așa că a fost modernizată Grădinița cu Program Prelungit, unde a fost cumpărat mobilier nou, lenjerii și s-a făcut igienizarea clădirii. Aici avem două clase cu 30 de copii, dar pentru că cererile sunt foarte mari, avem un proiect să extindem grădinița cu încă două săli de clasă și o cantină, pentru alți 30 de copilași.

Tuturor elevilor, dar și cadrelor didactice, le urez mult succes, să aibă un an cu rezultate foarte bune la învățătură și să nu lipsească acea legătură necesară între părinți, copii și școală!

Un an școlar plin de realizări!”, le-a transmis, elevilor, primarul comunei Borcea, Aniel Nedelcu.

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Daniela Creţu: ,,Eu am fost soluţia de criză pentru ALDE Călăraşi”

joi sept. 15 , 2016
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Rezultatele deloc mulţumitoare,  obţinute de ALDE, la Călăraşi, au dus la numeroase disensiuni  în cadrul acestei formaţiuni, la nivel  judeţean. Pentru a pune capăt disputelor, conducerea de la nivel central, împreună cu membrii organizaţiei judeţene au convenit să aleagă o nouă conducere interimară. Astfel în […]

Te mai poate interesa