Poliţia călărăşeană la zi aniversară

2014-03-25 12.05.38Data de 25 martie este o zi plină de semnificaţie pentru Poliţia Română. În fiecare an, la această dată este sărbătorită Ziua Poliţiei Române. Însă, la nivelul judeţului Călăraşi, în această zi s-au marcat și cei 181 de ani de atestare documentară a Poliţiei călărăşene. Cu acest prilej, au fost organizate o serie de manifestări menite să aducă în atenţie importanţa acestei sărbători. Marţi, 25 martie, în sala de sedinţe a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) a avut loc o şedinţă festivă, în cadrul căreia a fost reliefată evoluţia şi activitatea structurilor călărăşene de poliţie. Comisarul şef, Ionel Costache, ce este împuternicitul şefului IPJ Călăraşi, a deschis lucrările şedinţei, după care, prof. Nicolae Ţiripan, directorul Serviciului Judeţean al Arhivelor Naţionale Călăraşi a prezentat evocarea intitulată: „181 de ani de atestare documentară a Poliţiei călărăşene”. De asemenea, prefectul judeţului, George Iacob, a prezentat mesajul de felicitare din partea conducerii M.A.I., iar fostul comandat al IPJ Călărași, chestorul Dănuţ Tudor, în prezent, secretar general adjunct în cadrul MAI, a citit mesajul conducerii IGPR. Au fost avansaţi în grad 69 de agenţi de poliţie şi 23 de ofiţeri şi au fost premiaţi câştigătorii concursurilor sportive din cadrul Cupei Poliţiei.
Comisarul de poliţie, Anghel Stoica a lansat volumul său, intitulat „Migraţia ilegală la confluenţa cu traficul de persoane” . Totodată, au fost oferite plachete aniversare tuturor personalităţilor care au sprijinit activitatea IPJ Călăraşi. Aceste distincţii au fost înmânate foştilor comandanţi ai IPJ Călăraşi: general maior de brigadă Gheorghe Florea, chestorului Dănuţ Tudor, comisarului şef Mărginenu Vasile şi lui Ion Zane (general în rezervă). Au mai primit plachete aniversare şi Bogdan Georgescu, vicepreşedintele Consiliului Judeeţan, prof.dr. Constantin Tudor, inspectorul general şcolar adjunct, dar şi primul procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, Cornelia Manea.2014-03-25 12.03.07 Printre cei prezenţi la această manifestare s-au numărat fostul ministru al administraţiei şi internelor, av. Doru Ioan Tărăcilă, precum parlamentarii călărăşeni: Daniel Florea, 2014-03-25 12.06.29 Vasile Iliuţă, Maria Dragomir, dar şi Ivan Pariuşev, şeful Biroului de Combatere a Crimei Organizate din Silistra. Demn de 2014-03-25 12.05.03remarcat este faptul că parlamentarii călărăşeni, dar şi reprezentanţii mass-media locale au primit diplome de merit, din partea IPJ Călăraşi.
Tot în cadrul manifestărilor prilejuite de Ziua Naţională a Poliţiei Române, în faţa sediului IPJ Călăraşi, a fost amenajat un stand expoziţional, unde călărăşenii au putut să vadă autovehicule, tehnică şi materiale din dotarea serviciilor din subordinea IPJ Călăraşi.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

“Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-întreprinderi “

mie mart. 26 , 2014
COMUNICAT DE PRESĂ Programul Național de Dezvoltare Rurală 2007-2013 – Program finanțat de Uniunea Europeană si Guvernul României Axa 4 LEADER Grupul de Acţiune Locală „Bărăganul de Sud-Est” Data publicării apelului de selecție: 25.03.2014 Data lansării sesiunii: 26.03.2014 Numărul de referință al sesiunii cereri de proiecte: M41.312 – 1/26.03.2014 – […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!