”2016 este al doilea an consecutiv în care ne-am propus ca în luna noiembrie să organizăm plantare în toată țara într-o singură zi şi este al doilea an în care am avut și Republica Moldova alături de noi! România a reuşit, Moldova a reuşit. Toate cele 8 plantații au avut voluntari bucuroși, energici și entuziaști care au răspuns unui apel lansat pentru țară și pentru comunitate. Echipa de organizare a crescut cu fiecare om nou care a dat curs invitației noastre să se implice în organizare. Avem colegi noi care depun efort, timp și energie pentru a pune la cale aceste mobilizări civice pentru comunitate! Acesta este marele beneficiu al acțiunilor noastre!”, mărturiseşte Liana Buzea, fondatorul iniţiativei.
În data de 19 noiembrie, „Plantăm fapte bune în România” a acţionat în 7 din cele 9 judeţe anunţate (acţiunea din Harghita a avut loc în data de 12 noiembrie, iar cea din Timiş a fost amânată pentru primăvara anului viitor, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile care au dus la inundarea suprafeţei respective).
Detalierea pentru fiecare judeţ este următoarea:
- Buzău, localitatea Boboc: 450 de voluntari, 10.000 de puieţi de frasin şi stejar, 2 hectare
- Călăraşi, localitatea Jegălia: 1.225 de voluntari, 27.500 puieţi de salcie, 24 de hectare
- Constanţa, localitatea Peştera: 200 de voluntari, 10.000 de puieţi de salcie, 1,2 hectare
- Dolj, localitatea Greceşti (şi completare la Rojişte): 650 de voluntari, 15.273 de puieţi de salcâm, glădiţă şi mălin, 3 hectare
- Giurgiu, localitatea Gostinari: 300 de voluntari, 3.300 de puieţi de plop, 6 hectare
- Iaşi, localitatea Leţcani: 300 de voluntari, 9.000 de puieţi de frasin şi stejar, 2 hectare
- Teleorman, localitatea Siliştea Gumeşti: 560 de voluntari, 12.000 de puieţi de cer, arţar tătătersc şi salcâm
- Harghita, localitatea Mereşti: 350 de voluntari, 5.000 puieţi de pin, gorun, molid şi paltin, 2 hectare
Astfel, aproape 4.100 de voluntari au împădurit în data de 19 noiembrie o suprafaţă de peste 42.2 hectare, în cele 8 judeţe menţionate. Numărul de puieţi plantaţi este de 92.743.
O parte dintre primăriile localităților cu puieți rămaşi neplantați și-au asumat finalizarea plantării acestora săptămâna următoare, iar cu o altă parte din primării urmează să se clarifice această finalizare prin discuția organizatorilor cu reprezentanții instituției.
Totodată, “Plantăm fapte bune în Republica Moldova” a acţionat şi anul acesta în luna noiembrie, în satul Bubuieci, din suburbia Chişinău. Echipa de peste Prut a realizat a doua acţiune a acestei luni, după ce în data de 5 noiembrie 100 de voluntari au plantat aproximativ 4.000 de puieţi. În data de 19 noiembrie, peste 50 de voluntari au plantat 670 de puieţi de gard viu şi de stejari în aceeaşi localitate.
Pe pagina de Facebook a iniţiativei https://www.facebook.com/PlantamFapteBuneInRomania/ pot fi găsite imagini și alte materiale din timpul acțiunii de împădurire, căutând #plantamfaptebune.
Voluntarii participanţi vor primi în urma activității de plantare sau de organizare o diplomă Green Endorsement, recunoscută în CV de peste 30 de companii de renume.
Acţiunea din 19 noiembrie a fost realizată cu sprijinul următorilor parteneri instituţionali: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Romsilva, Jandarmeria Română şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor.
Sponsorii acţiunii au fost: UniCredit Bank, UniCredit Leasing, Kaufland România, Dedeman, Renania, CA Immo, FAN Courier, Coca-Cola HBC Romania şi Tibbett Logistics.
În 19 noiembrie am mai făcut un pas mare către o Românie împădurită!
Please enter banners and links.