Două incendii izbucnite la autoturisme, stinse de pompierii călărăşeni

img-20161119-wa0010img-20161119-wa0013În data de 18.11.2016, ora 09.50, pompierii militari din cadrul Secției Lehliu Gară au fost solicitaţi să acţioneze pe raza localităţii Ileana, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism (înmatriculat în municipiul București), proprietate individuală, aparținând lui D.F.

La sosirea echipajului profesionist de stingere, incendiul se manifesta violent, cu  flacără şi cu fum dens în partea din  față a vehiculului, în zona compartimentului motor, cât și la cauciucurile din față.  Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la un conductor electric defect din zona compartimentului motor al vehiculului.

Un echipaj specializat de stingere din cadrul Secției Lehliu Gară s-a deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 20 de minute.

În urma incendiului au ars: elemente din zona compartimentului motor, cauciucurile din partea față a autovehiculului și s-a deteriorat bordul, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de aproximativ 3.000 de lei.

Pompierii militari din Lehliu au reușit prin intervenția lor eficientă să lichideze incendiul în limitele găsite, fiind astfel posibilă salvarea mai multor bunuri materiale în valoare de aproximativ 6.000 de lei.

În data de 19.11.2016, ora 18.12, un echipaj specializat de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași a fost solicitat să acţioneze pe raza localității Ciocănești, pe strada Cânepii, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autovehicul (înmatriculat în județul Călărași), proprietate individuală, aparținând lui M M.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta foarte violent, generalizat, cu flacără și fum dens la întregul autovehicul.

Pompierii militari din Călărași s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 15 minute.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la fața locului, se pare că proprietarul autovehiculului a intrat într-un șanț și în încercarea sa de a scoate mașina din șanț, a efectuat manevre greșite provocând fenomenul de frecare excesivă, care a inițiat incendiul.În urma incendiului, autoturismul a fost avariat în proporție de 100%,  valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de aproximativ 12.000 de lei.

Prin intervenția lor eficientă, pompieri militari au reușit să lichideze incendiul în limitele găsite, fiind astfel posibilă salvarea mai multor bunuri materiale care se aflau în imediata vecinătate.

 

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

„Plantăm fapte bune în România”/ 4.100 de voluntari au împădurit peste 42 de hectare

lun nov. 21 , 2016
”2016 este al doilea an consecutiv în care ne-am propus ca în luna noiembrie să organizăm plantare în toată țara într-o singură zi şi este al doilea an în care am avut și Republica Moldova alături de noi! România a reuşit, Moldova a reuşit. Toate cele 8 plantații au avut […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!