Peste 3200 de persoane vor beneficia de cursuri de formare profesională, la CRFPA Călăraşi

Print Friendly, PDF & Email

foto CRFPA 1Cursanţii din cadrul Centrului de Formare Profesională a Adulţilor (CRFPA), din Călăraşi, au avut ocazia de a participa la o prezentare profesională de make-up, oferită de una din reprezentantele renumitei firme ,,Contrast” din Danemarca, Teodora Oprea. Tinerele, dar şi cei câţiva băieţi prezenţi ce urmează, în present, cursurile de cosmetică, frizerie şi coafură au avut ocazia să înveţe câteva din secretele unui make-up de calitate, practicat în saloanele profesionale, dar şi unele coafuri aflate în trend. Ideea organizării acestei prezentări a venit din partea directoarei CRFPA, Ruxandra Prică, ce este preocupată, permanent, de îmbunătăţirea cursurilor de calificare pe care instituţia sa le oferă celor care doresc să îmbrăţişeze o nouă meserie. Ruxandra Prică ne-a dezvăluit faptul că o bună pregătire profesională trebuie să aibă la bază un suport de curs bine elaborat. ,,Este foarte importantă elaborarea unui suport de curs care să cuprindă toate informaţiile de bază, necesare cursantului. Apoi, asigurarea unor produse profesionale, de foarte bună calitate şi, bineînţeles, un lector foarte bine pregătit. Toate aceste lucruri, noi le oferim la CRFPA. Lectorii noştri, vechi colaboratori, sunt într-o permanentă interacţiune cu cursanţii, ceea ce este foarte important. Încercăm, de asemenea, să aducem tot ce este nou în acest domeniu, al make-up-ului si al înfrumuseţării, în general. Intenţionez, în acest an, să organizăm sesiuni de training periodic, cu profesionişti din domeniu, şedinţe de make-up şi coafură, gratuite pentru cursante. De asemenea, avem parteneriate cu diverse saloane din oraş, unde cursantele pot merge să facă practică”, a spus directoarea CRFPA.
foto CRFPA 2Cursurile de cosmetică şi de coafură sunt cele mai solicitate
La începutul acestui an, a demarat cursul de ,,Cosmetică” la care participă un număr de 19 persoane, cursul de ,,Frizerie, coafură, manichiură şi pedichiură” unde se merge, în parallel, cu două grupe ce numără 28 de personae. Cele două cursuri sunt cele mai solicitate de către cei care doresc să beneficieze de serviciile CRFPA.
foto Ruxandra Prica Peste 3200 de persoane vor beneficia de cursuri de pregătire profesională
2014 va reprezenta, pentru CRFPA, un an cu o activitate intensă, avându-se în vedere faptul că, un număr de 3283 de persoane (şomeri, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, deţinuti sau persoane angajate) vor beneficia de cursuri de calificare. Şi, tot în acest an, vor fi organizate 189 de cursuri, atât la nivelul judeţului Călăraşi, dar şi în celelalte judeţe arondate Centrului. ,,La nivelul judeţului nostru, avem în plan, 43 de cursuri de formare profesională de care vor beneficia 616 persoane. Menţionez că, începând de anul acesta, ne-am autorizat ca Centru evaluator de competenţe, având incluse 10 programe de evaluare, până la sfârşitul acestui an”, a mai adăugat Ruxandra Prică.
Vor fi organizate cursuri de calificare şi în localităţile din mediul rural
,,Suntem direct interesaţi să promovăm activitatea Centrului, în special, în mediul rural,sa facilitam accesul persoanelor de aici la informaţie si la programele de pregatire profesionala. Avem in vedere si autorizatii pentru noi cursuri, în funcţie de cerinţele pieţei muncii. Imi doresc sa existe o mai mare implicare a autoritatilor locale.Vom încheia parteneriate cu primăriile, vom încerca să găsim soluţii să accesăm împreuna proiecte, totul, pentru a ajuta aceste comunităti să se dezvolte, prin crearea unor mici afaceri, aducătoare de venituri.
Ne vom îndrepta atenţia, cu precădere, către persoanele care primesc ajutor social, pentru a le facilita accesul la o calificare profesională. În momentul în care se vor deschide noi axe de finanţare europeană, doresc sa ne îndreptăm atenţia şi către grupurile vulnerabile, în speţă, femei din mediul rural, persoane de etnie romă.
Sunt obiective ambiţioase, nu foarte uşor de realizat, dar sunt convinsă că, împreună cu echipa pe care o conduc şi cu ajutorul parteneriatelor public-private, le vom duce la bun sfârşit”, a precizat Ruxandra Prică, directoarea CRFPA Călăraşi.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Șomerii pot beneficia de încă un ajutor de la stat, pe lângă cel de șomaj

mar mart. 18 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Orice somer care reuseste sa se angajeze poate primi o prima „de mobilitate”, daca urmeaza sa lucreze intr-o alta localitate decat cea unde isi are domiciliul stabil. Acest ajutor din partea statului este asigurat din bugetul asigurarilor pentru somaj si va fi acordat numai la […]