UPDATE:PDL a câștigat alegerile la Vâlcelele

Print Friendly, PDF & Email

SONY DSCRezultatele finale, după numărarea voturilor valabil exprimate, arată că Gabriel Oroianu, candidatul PDL la funcția de primar a obținut  62,8%% din voturi, următorul clasat fiind candidatul USL, Mihail Pascu, ce a obținut 36% din voturi. Candidatul PP-DD, Ion Clopot nu a obținut, probabil, decât voturile familiei, numărul acestora nedepășind 20.

Este un rezultat așteptat, știut fiind faptul că Vasile Iliuță, primar timp de 12 ani în comună, a fost susținut de locuitorii săi, de-a lungul timpului, atunci când a candidat, cel mai recent vot de încredere primit, fiind cel pentru funcția de deputat. Iliuță a făcut, timp de 5 ani, echipă cu tânărul Gabriel Oroianu, care i-a fost viceprimar.

După aflarea rezultatelor parțiale, proaspătul primar a declarat pentru Actualitatea de Călărași: „Am avut lângă mine o echipă puternică, ce mi-a dat energia necesară să câştig alegerile! Mă bucur că  o putere locală, a reuşit să învingă un întreg sistem judeţean!

Prefectura Călărași a transmis următorul comunicat de presă, cu privire la organizarea și desfășurarea alegerilor în comuna Vâlcelele:

Alegerile locale pentru funcţia de primar al comunei Vîlcelele au luat sfârşit, duminică,  24.02.2013, la ora 21:00. Conform rezultatului numărării voturilor valabil exprimate, comunicat de judecătorii Gheorghe STOIAN şi Traian ENACHE, respectiv preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie nr.54, comuna Vîlcelele, şi locţiitorul domniei sale, câştigătorul competiţiei electorale a fost desemnat domnul Gabriel OROIANU, reprezentant al Partidului Democrat Liberal beneficiar al unui număr de 745 voturi. În ordinea numărului de voturi primite, acesta a fost urmat de d-nii Mihail PASCU, candidat din partea Uniunii Social Liberale (438 voturi) şi Ioan CLOPOT, candidat desemnat de P.P.-D.D. (20 voturi).

Participarea la vot a locuitorilor a dovedit preocuparea acestora faţă de exercitarea acestui drept civic. Astfel, la ora 12:00, dintre cele 1449 persoane cu drept de vot din comună, se prezentaseră deja la urne 48%. La ora 15:00 media prezenţei la vot atinsese 70,3% ( 69% la secţia din satul Floroaica şi 71,4% la secţia din satul Vîlcelele), iar la ora 18:00 procentul urcase la 80,3% (82,2% la secţia din satul Floroaica şi 79,8% la secţia din satul Vîlcelele). La final, a fost consemnată o prezenţă la vot a electoratului local de 81,69% (1236). Numărul total al voturilor valabil exprimate a fost de 1203. Pentru 94 de persoane a fost folosită, la cererea lor, urna mobilă, iar alte 12 persoane au fost înscrise pe listele electorale suplimentare.

Pe durata alegerile nu au fost semnalate incidente electorale. De la debutul campaniei  pentru funcţia de primar al Comunei Vîlcelele, în localitate au fost prezente efective de poliţie şi jandarmerie, care au vegheat permanent la derularea procesului electoral într-un climat de legalitate şi ordine publică.

Prefectul George IACOB şi subprefectul Cornel COMAN au efectuat mai multe controale în teren, pentru a verifica respectarea prevederilor legale cu privire la organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale.

Please enter banners and links.

Next Post

Peste 3 milioane de euro sunt disponibili pentru dezvoltarea zonei pescăreşti

lun feb. 25 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Joi, 28 februarie 2013, Asociatia Grupul de Actiune Locala pentru Pescuit  – FLAG – „Dunarea Calaraseana” va realiza deschiderea sesiunilor de depunere a proiectelor in cadrul urmatoarelor  masuri  cuprinse in Strategia  de dezvoltare locala integrata a zonei pescaresti   aferente teritoriului  gestionat de Asociatia Grupul Local […]