ONG-urile vor fi susținute în activitatea lor dedicată persoanelor cu dizabilități

Print Friendly, PDF & Email

Deputatul Colegiului 5, Raluca Surdu a salutat votul dat de Camera Deputaților privind susținerea, de către stat, a ONG-urilor care se implică în susținerea persoanelor cu dizabilități.

„Vreau să subliniez necesitatea unei mai mari implicări a statului român față de persoanele cu dizabilităţi sau cu nevoi speciale, persoane afectate de grave boli şi maladii ce duc la o integrare dificilă în sistemul social. Acest lucru este cu atât mai important atunci când vorbim despre copii.

În această privință, salut adoptarea de către Camera Deputaţilor a Propunerii de modificare a Legii 151/2010 privind serviciile de sănătate, educaţie şi sociale adresate persoanelor cu tulburări din spectrul autist şi tulburări de sănătate mintală asociate.

Raluca Surdu Am votat alături de colegii mei liberali pentru ca acest proiect să devină lege, în condiţiile în care prin prevederile sale sunt recunoscute şi încurajate serviciile oferite de către ONG-uri pentru suportul şi susţinerea persoanelor diagnosticate cu Tulburări din Spectrul Autist. Votul nostru este cu atât mai important cu cât numărul celor care suferă de această maladie este de peste 30.000 de persoane, conform statisticilor oficiale.

Noua lege va permite organizațiilor neguvernamentale să beneficieze de deconturi de la Casa Naţională de Sănătate pentru terapiile oferite. Este o primă recunoaştere a importanţei serviciilor oferite de către ONG-uri, în condiţiile în care sistemul de sănătate public nu este încă pregătit să ofere servicii de calitate în această zonă.

Vreau să subliniez că autismul este o afecţiune ce poate fi controlată, iar un copil care beneficiază din timp de tratament adecvat poate fi integrat ulterior într-o şcoală normală şi în comunitate, cu demnitate şi respect din partea celor din jur.

Am convingerea că această lege reprezintă o rază de speranță pentru familiile ce au copii diagnosticați cu autism și care până în prezent suportau toate costurile de terapie.” Raluca Surdu, deputat PNL.

Please enter banners and links.

Next Post

Dep. Aurel Niculae: Tinerii trebuie să se implice în viața politică și de partid

vin iun. 21 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱În colegiul uninominal 4 – Camera Deputaților, care presupune 14 localitați dintre care 2 orașe, Fundulea și Budești, a continuat organizarea Conferințelor de alegeri ale Tineretului Național Liberal, care au beneficiat de întreaga atenție a deputatului Aurel Niculae. Aflat la primul mandat de parlamentar, însă […]