Dep. Aurel Niculae: Tinerii trebuie să se implice în viața politică și de partid

În colegiul uninominal 4 – Camera Deputaților, care presupune 14 localitați dintre care 2 orașe, Fundulea și Budești, a continuat organizarea Conferințelor de alegeri ale Tineretului Național Liberal, care au beneficiat de întreaga atenție a deputatului Aurel Niculae.

Aflat la primul mandat de parlamentar, însă cu vechime în PNL și în politica centrală, liberalul Aurel Niculae a reușit cu efort și răbdare să-și atingă un obiectiv de mai de demult fixat: acela de a fi unul dintre reprezentanții românilor în cadrul instituției emblemă a tinerei democrații românești, Parlamentul României, expresie a suveranițății poporului. Nu a fost ușor, dar a reușit acesta și pentru că a prețuit tinerețea colaboratorilor, ale căror entuziasm și dedicare l-au ajutat să treacă peste momentele mai dificile.

Dupa 6 luni de mandat, deputatul Aurel Niculae se adresează tinerilor, atât celor deja implicați în politică, dar mai ales celor care au potențial și încă nu și l-au conștientizat: ”Încurajez implicarea și participarea tinerilor în politică. Este important șă relizăm faptul că tinerii reprezintă viitorul, în politică – aceasta fiind în toate, în administrație, la nivel local sau central, dar nu numai. Ei sunt viitorul României și așa cum se formează și evoluează aceștia, tot așa vom avea o țară și un popor. E bine să se implice cît mai devreme, pentru ca mai târziu să nu constate cu mâhnire că, în loc să fie ei decidenții, cei care iau măsuri și adoptă soluții la problemele concrete, sunt de fapt indivizi apatici, asistați și neadaptați la lumea înconjurătoare, simpli membri într-o masă de manevră. Partidul Național Liberal, toate partidele politice, toată clasa politică, au nevoie de primenire. Aceasta este un proces normal, generații trec, generații vin. Schimbul și transferul dintre generații trebuie să se facă pe baza expertizei, experienței, bunelor practici. A fi de succes, ca tânăr, nu înseamnă a copia și a prelua modele, întrucît toți suntem unici. Nu înseamnă a copia metehne și a repeta greșelile altora, ci a avea curajul de a trece peste propriile greșeli, a te ridica și a merge mai departe. Este important a avea principii, a fi autentic, a fi deschis pentru a-ți forma o viziune asupra viitorului și a dobândi capacitatea de înțelegere a surselor problemelor prezentului. Îmi permit să mai punctez, ca sfat pentru tineri: să creadă în puterea celor ”3 D”: decență, demnitate, disciplină. Ca orice edificiu trainic și solid, o carieră, fie ea și în politică, se clădește în timp, cu pași mărunți, cărămidă cu cărămidă. Așadar, dragi tineri, implicați-vă!”

 

Please enter banners and links.

Next Post

Ruşine marca Dan Şova

vin iun. 21 , 2013
6 aprilie 2013 a fost o nouă dată importantă în istoria PSD Călăraşi. Mi-ar fi plăcut să spun că şi în evoluţia partidului, dar nu pot decât să mă rezum la faptul că s-au organizat noi alegeri. A doua încercare de alegere a căpitanului care să ducă „barca” PSD-ului judeţean […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!