Muzeul Municipiului Călăraşi va fi deschis în toamna acestui an

obiecte donate Muzeului Proiectul de suflet al primarului Daniel Drăgulin, ca municipiul Călăraşi să aibă propriul său muzeu, începe să devină realitate. In cadrul unei conferinţe de presă, Florin Rădulescu, artizanul acestui proiect, a adus în atenţia opiniei publice paşii care s-au făcut, în ultimele luni, pentru  punerea în funcţiune a Muzeului Municipiului Călăraşi.  La ora actuală, au fost finalizate lucrările de reabilitare şi de finisaj ale clădirii fostei primării a municipiului, locul unde va funcţiona noul muzeu. În  perioada 2013-2014, primăria municipiului Călăraşi a alocat suma de 1,2 miliarde de lei vechi pentru lucrările de reabilitare iar, în prezent, s-au făcut paşi importanţi în ceea ce priveşte achiziţia de obiecte ce vor fi expuse în muzeu.

Florin Radulescu,,În ultimul timp, am primit de la călărăşeni lucruri destul de importante pentru muzeu: o ştampilă, un radio, o pianină,  un microscop, monede, acte, fotografii, prima ediţie din 1931 a volumului ,,Istoria oraşului Călăraşi”, scris de Pompei Samarian, precum şi alte colecţii valoroase de cărţi. Aici vom amenaja câteva ateliere de lucru cum este cel de olărit, cel pentru producerea hârtiei, dar şi cel destinat artei fotografice. Fosta sală de şedinţe a Consiliului Local va fi destinată expoziţiilor temporare şi, bineînţeles, vom amenaja un spaţiu destinat colecţionarilor. În perioada aceasta, au fost demarate diligenţele necesare pentru achiziţionarea mobilierului. Dacă vom  reuşi să asigurăm dotarea spaţiilor interioare cu mobilier, este  posibil ca muzeul nostru să fie deschis publicului larg  cu prilejul  Zilelor Municipiului Călăraşi, de la finele lunii septembrie.” , a spus Florin Rădulescu.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

36 de percheziţii, în judeţul Călăraşi, pentru contrabanda cu ţigări

mie iul. 16 , 2014
În această dimineaţă, 36 de percheziţii au avut loc în municipiul Călăraşi şi în comunele Dragalina şi Perişoru, din judeţul Călăraşi, la mai multe persoane bănuite de evaziune fiscală şi contrabandă cu ţigări. 115 poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, cu sprijinul a 40 de jandarmi, din cadrul […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!