Momente solemne și paradă militară, de Ziua Națională, la Călărași

Print Friendly, PDF & Email

CalaraseniÎntr-o zi frumoasă, la Călărași, cu  10 grade Celsius, de Ziua Națională,  aproape 2.000 de călărășeni, copii, părinți, bunici,  au participat la momentele festive, pregătite cu ocazia zilei de 1 decembrie.

La Monumentul Eroilor, din Piața Orizont, au fost organizate acțiuni specifice dedicate acestei zile. După intonarea imnului național și oficierea unei slujbe religioase, prefectul județului, George Iacob, a ținut o alocuțiune referitoare la sărbătorirea Zilei Naționale a României, după care a urmat un scurt moment artistic, susținut de elevii de la Palatul Copiilor din Călărași.

Monumentul EroilorReprezentanții Consiliului Județean, Primăriei, Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Barbu-Știrbei, Poliției de Frontieră, STS, SRI, Jandarmi, Serviciului de Ambulanță Călărași, Inspectoratului Școlar Județean, Agenției de Dezvoltare Sud-Muntenia, Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași, Direcției de Sănătate Publică, cei ai partidelor politice, dar și veteranii de război au depus coroane de flori, la Monumentul Eroilor.

Acțiunea s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare și a tehnicii de intervenție a MAI, SRI și STS.

Ziua Naţională a României se sărbătoreşte, din 1990,  pe 1 decembrie şi marchează un eveniment istoric: unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România în 1918.

Ziua națională a României a fost, între anii 1866-1947, ziua de 10 mai, apoi, între 1948-1989 ziua de 23 august. Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgată de președintele Ion Iliescu și publicată în Monitorul Oficial nr. 95 din 1 august 1990, ziua de 1 decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România. Această prevedere a fost reluată de Constituția României, din 1991.

Slujba religioasa Calaraseni Copiii de la Palatul Copiilor

Depunere coroane de flori Prefectura Depunere coroane de flori PrimarieDepunere coroane de flori C JudeteanDepunere coroane de flori PSD Depunere coroane de flori PNLDepunere coroane de flori UNPR Depunere coroane de flori ALDEDepunere coroane de flori PSRO Depunere coroane de flori Jandarmeria Depunere coroane de flori ISU Depunere coroane de flori ISJ Depunere coroane de flori Inspectoratul Scolar Depunere coroane de flori DSP Depunere coroane de flori BRCT Depunere coroane de flori Asociatia Veteranilor de Razboi Depunere coroane de flori Ambulanta Depunere coroane de flori Asociatia Cultul Eroilor Depunere coroane de flori ADR

Prezentarea tehnicii de interventie Prezentarea tehnicii de interventie 2 Prezentarea tehnicii de interventie 4 Prezentarea tehnicii de interventie 5 Prezentarea tehnicii de interventie 3

Please enter banners and links.

Next Post

Bogdan Georgescu propus să fie eliberat, din nou, din funcție

mie dec. 2 , 2015
Consiliul Județean, convocat în ședință ordinară, joi, 3 decembrie, va supune la vot eliberarea din funcție a vicepreședintelui Bogdan Georgescu, la propunerea unei treimi din rândul consilierilor județeni. Prezent în conferință de presă, vicepreședintele Marian Dinulescu a declarat că propunerea este de ordin politic. “Mai avem nevoie doar de 2 […]