Marius Gavrilă: „Nu mi-am dorit să răspund de stagiunea teatrală de la Călărași”

sala de spectacole 1Dintr-o pură întâmplare, într-o după-amiază, l-am întâlnit pe Marius Gavrilă, cunoscut tuturor că inițiatorul și dezvoltatorul proiectului Mix Music Evolution.

Primul nostru dialog s-a înfiripat pe platoul din fața Consiliului Județean, unde au început deja pregătirile pentru primul spectacol din această stagiune de teatru, de care Mix Music răspunde. Pentru că o primă provocare pornise, după publicarea online a unui articol referitor la proaspătul angajament luat de Mix Music de a fi impresarul acestei stagiuni, pentru care considerăm că nu există o suficientă experiență în acest domeniu, Marius Gavrilă a acceptat să stăm de vorbă la sediul redacției noastre.

Am avut plăcerea de a dialoga mai bine de o oră, timp în care am aflat ce își propune să facă în perioada imediat următoare, Agenția de Impresariat Artistic Mix Music, dar și faptul că nu este pentru prima dată când se ocupă de aducerea trupelor de teatru în spectacole.

„E drept, răspundem pentru prima dată de la început și până la final, de o stagiune de teatru, dar asta nu înseamnă că nu știm ce avem de făcut! Din 1993 am început să muncesc și să clădesc la ceea ce vedeți astăzi că înseamnă Mix Music. Am peste 70 de angajați și nu este deloc ușor! Dar când îți place ceea ce faci și pui pasiune, nu se poate să îți stea ceva în cale!”.

Marius Gavrilă ne-a răspuns, cu răbdare, la întrebările adresate, dorind să dispară orice îndoială că lucrurile nu vor evolua bine pentru iubitorii de teatru din Călăraşi. Cum a pornit la drum în această meserie, în urmă cu 20 de ani, cu ce gânduri a venit la Călăraşi, dar şi ce planuri are, puteţi citi în rândurile ce urmează:

Cum şi-a început cariera Marius Gavrilă?

Am început în 1993 activitatea. Provin dintr-o familie înstărită, dar am dorit să îmi câștig proprii bani. De loc, sunt din Fetești, așa că, am plecat la mare, unde am avut primul job: acolo m-am ocupat de evenimente, spectacole. Ca orice început a fost greu: am dormit în gară, dar eram fericit că aveam permis să dorm la clasa I. Am cărat bagajele artiștilor noștri: lui nea Jean Constantin, care mă iubea, lui Dem Rădulescu… Am trăit lângă actori, cântăreți, precum Mădălina Manole, Dumnezeu S-o odihnească, Gheorghe Gheorghiu etc. Am plecat de jos, pentru că am vrut, concret, să văd cu ce „se mănâncă” meseria asta, pentru că nu o găsești în cărți. Abia acum au început să mai apară niște lucruri scrise. Totul înainte însemna experiență.

Pe vremea când era emisiunea „Ba nu, Ba da”, la TVR 1, am preluat-o prin contract, eram un copilandru, și am dus-o în toată țara. Am foarte multe proiecte culturale, de la „Săptămâna Porților Deschise” şi până la „Săptămâna Micului Pieton”, unde îi învăț pe copii cum să traverseze strada, iar aici avem invitați actori, artiști, cântăreți, sportivi, pentru a-i apropia pe oameni. Copiii vin altfel când îl au pe Connect-R la un asemenea moment, invitat, care nu neapărat le cântă, ci le spune cum să traverseze strada.

Mix Music România chiar a făcut lucruri foarte mari în România, evenimente pe care le-am creat, nu le-am copiat!

În articolul scris de dvs., pe site, mă numeați „omul de casă” al lui Filipescu. Dacă vă spun că nu am mers niciodată acasă la dl Filipescu, mă credeți? Am o relație cu dl președinte foarte bună, dar foarte scurtă și directă. Omul a văzut un eveniment organizat de noi, într-o localitate, și i-a plăcut amploarea acelui spectacol. Recunosc, că tot timpul învățăm și ne perfecționăm. Pentru că pregătesc cu minuțiozitate spectacolele. La scenă, unde mă pricep foarte bine, sunt foarte multe lucruri de care trebuie să ai grijă. Obligatoriu, știți, că la fiecare spectacol trebuie să fie aduse gardurile de jandarmi, pentru a împrejmui locația. Le aduceau, își făceau datoria, dar plecau imediat după eveniment. Iar după aceea, toate cablurile noastre puteau fi călcate de spectatori, existând riscul de a avea un eveniment nedorit. Când am văzut că am această problemă, mi-am cumpărat propriile garduri, ceea ce înseamnă costuri de producere ale acestora, transport. Nu totul este câștigul! V-aș minți să vă spun că nu lucrez pentru bani, dar îmi place ceea ce fac și vreau ca omul să fie mulțumit!

Am mers pe jos, prin Călărași, și oamenii pun mâna pe mine, se bucură și spun: Dle Gavrilă, ne-am simțit astă-iarnă superb! A fost cea mai mare bucurie a noastră!

Gavrilă: „Nu mi-am dorit să primesc stagiunea teatrală”

Sosirea dvs. la Călărași se produce pe fondul plecării unui om de teatru de la conducerea Centrului Cultural Județean, a lui Radu Dinulescu. Am verificat site-ul mixmusicevolution.ro, dar nu am găsit ca activitate și organizarea de spectacole de teatru.

În 2007 am organizat vacanțele muzicale la Piatra Neamț, iar mulțumirile au venit din partea unui mare director de teatru din Viena, care mi-a spus că nu credea că voi putea sonoriza, în aer liber, 120 de microfoane. Ați intrat pe un site greșit. Greșit, impropriu zis, pentru că nici site-ul oficial www.mixmusic.ro nu este foarte bine pus la punct. Dar acolo găsiți că organizăm tot felul de evenimente. Mix Music Evo pleacă de la Mix Music Evolution, și este un site de turneu.

Am plecat cu un turneu în plină criză, pentru că îmi place să fac alte lucruri pe care nu le face toată lumea.

Pe vremuri de criză, să știți că banii de la primării, Consiliile Judeţene nu sunt așa de mulţi. Și atunci, eu având angajați și cheltuieli foarte mari, a trebuit să suplimentez activitatea.  În 2011, când am făcut pentru prima dată Mix Music Evolution, la Călărași, Consiliul Judeţean nu a plătit niciun leu. A fost un spectacol în valoare de 4 miliarde de lei, sponsorizat de noi. Încerc să fac și o compensare. Am pus și răul înainte și am spus că, dacă nu va merge, voi pune toată pierderea pe marketing și am să îi zic turneului Mix Music Evolution: Mix Music de la firmă și Evolution, că evoluam şi vrem tot timpul să facem altceva. De aici am plecat și am fost supărat când am citit ce aţi scris, că nu sunt nici „căţelul”, nici prietenul dlui Filipescu. Mi-aş fi dorit să am o relaţie de prietenie cu dumnealui. Dacă eram prieten, stăteam la o friptură şi un pahar de vin împreună. Ar trebui să fiți mândri că aveți un asemenea om în fruntea județului.

Despre stagiunea de primăvară, de care răspundeți, ce ne puteţi spune?

Nu mi-am dorit să răspund de ea, sub nicio formă. Dar m-a sunat dl Filipescu şi a spus că l-a oprit lumea pe stradă, după ce a fost organizat Orăşelul Copiilor, astă- iarnă şi a spus că vrea ca eu să preiau această răspundere.

Eu am foarte multe proiecte angrenate, în multe oraşe, proiecte culturale, de la spectacole pentru copii, revelioane, Zile ale Oraşului, Sărbătoarea micului pieton, absolut tot. Eu am spus: bine o fac şi pe asta, mai ales că suntem aproape (eu sunt feteştean şi sunt mândru de asta!). După ce am acceptat, a apărut altă problemă, pentru că Răducu Filipescu mi-a zis: „Ştii, vreau pe 24 februarie primul spectacol!” Eu am spus că nu se poate, dar la multe insistențe şi rugăminţi, am acceptat. Să ştiţi că am avut cu dl Radu Dinulescu o colaborare deosebită şi îl respect foarte mult ca om. Văzând ceea ce face, în continuare voi colabora cu el, este un om de teatru. Eu de 3 ani vreau să colaborez cu Centrul Cultural Judeţean, dar este foarte greu, pentru că acolo este o problemă de comunicare: ei nu îşi vorbesc între ei! Eu nu am mai văzut asta! La cât sunt eu de rău, şi nu aş putea să stăpânesc lucrurile care sunt acolo! Dl Dinulescu e un om de cultură foarte bun, avea o comunicare bună, dar în administraţie e altceva, mai greu de stăpânit şi de lucrat cu oamenii. Eu nu cred că dumnealui a fost dat afară din cauza mea, pentru că dacă ar fi aşa, nu ar mai fi ajuns la Călăraşi, pentru că eu colaborez din 2011 cu ei. Eu am colaborat cu dl Dinulescu nu bine, perfect!

 Casa de Cultură se va numi Ştefan Bănică

Ca lucruri propuse, pot să vă spun că dl. preşedinte vrea să numească Ştefan Bănică, actuala Casă de Cultură, iar fiul, Ştefan Bănică jr. a fost de acord. Avem contract în această stagiune cu 6 teatre, până în prezent. Vrem ca, într-un an – doi, Calaraşiul să aibă cele mai bune spectacole, iar Centrul Cultural să nu mai cheltuiască bani pe spectacole, de aceea am înfiinţat această Agenţie de Impresariat, cu tineri din Călăraşi, foarte buni la învăţătură, ca să le plătim munca. Am înfiinţat nişte puncte de vânzare, la Consiliul Judeţean, la Orizont şi la 5 Călăraşi, şi chiar dacă au crescut costurile, vrem ca oamenii să fie mulţumiţi! Este bine de ştiut că va fi pentru prima dată când vom începe stagiunea fără abonamente, pentru că e pornită foarte târziu.

Îmi doresc un copil

Îmi place ceea ce fac, dar este şi un mare sacrificiu, nu pot fi aproape de familie, pentru că sunt mereu plecat! Mi-aş dori un copil, dar nu mă încumet, deoarece nu vreau să îl crească bona. Am în spate 70 de angajaţi, care nu pot fără mine.

În 10 zile voi pune la punct lucrurile la Călăraşi.

Vom avea o stagiune foarte bună, chiar dacă am început târziu. Vom aduce cele mai mari spectacole din ţară, vom avea pe scenă oameni din teatru, muzică şi sport, care au făcut ceva pentru România şi, la final, o să-i premiem pe scenă cu o diplomă, cu un trofeu, urmând că steaua ce le va purta numele să o punem pe platoul din faţa Consiliului Judeţean. „Walk of  Fame”, după modelul american, mai există la Bucureşti, Mangalia şi va fi şi la noi.

Prima Stea va fi a lui Florin Piersic, pe care nu mi-a fost deloc uşor să-l aduc pe 24 februarie, el având spectacol atât pe 23, cât şi pe 25 februarie. Vrem ca după spectacol să se pună întrebări din public, să-l scoatem în relief ca om şi ce a realizat în viaţă. Pentru că şi ei, să ştiţi, trăiesc, au întâmplări de viaţă la fel ca noi, sunt ca noi, şi vrem ca aici să fim o familie: publicul şi actorii.

Vă dorim mult succes!

 

Next Post

Deputatul Daniel Florea îi sprijină pe copiii cu handicap

mar feb. 26 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱   “La începutul acestei săptămâni, am solicitat Asociației de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic (ASCHF) din Călărași să confecționeze mărțișoare pe care intenționez să le ofer cu ocazia zilei de 1 Martie. În acest fel, voi fi alături, atât de copiii cu dificultăți de […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!