Managerul privat Tetraedru:„Biletul de trimitere o soluție care ajută la calitatea serviciilor medicale pentru călărăşeni”

Print Friendly, PDF & Email

spital conferintaManagerul privat al Spitalului Judeţean Calaraşi a susţinut astăzi, 4 martie, o conferinţă de presă la care au participat Mihai Nistor, manager SJU Calaraşi, Mariana Chiru, director medical SJU Calaraşi si Florea Buţă – director general adjunct al Tetraedru Medical Consulting.
Tema conferinţei de presă a fost activitatea managerului spitalului judeţean si demararea unei dezbateri despre beneficiile utilizării biletului de trimitere în raport cu internarea de urgenţă, acesta fiind un pas spre câştigarea încrederii călărăşenilor în Spitalul Judeţean.
Director general adjunct al Tetraedru Medical Consulting a declarat că managerul Spitalului Judeţean a reuşit, printr-un parteneriat cu Consiliul Judeţean, o mai bună alocare a resurselor și o gospodărire mai bună a spitalului care se traduce prin angajarea de medici specialişti, dintre care cei mai mulţi tineri; creşterea numărului de consultaţii cu aproximativ 25% şi creşterea indicelui de complexitate a cazurilor, ceea ce reflectă şi îmbunătățirea calităţii actului medical.
„Obiectivul central al managementului Tetraedru al SJ Calarasi este ca oamenii din Călărași să-şi recâştige încrederea în Spitalul Județean”, a declarat Florea Buță, directorul general adjunct al Tetraedru Medical Consulting.
Pe parcursul lui 2013, managementul Tetraedru a reuşit scăderea numărului de bolnavi internaţi în regim de urgenta, de la 94% la 81,93% – „Doar 18 bolnavi din 100 vin cu un bilet de trimitere, încă un procent prea ridicat pentru funcţionarea optimă a spitalului” a declarat Mihai Nistor.
internarile in spitalCu alte cuvinte, spun actualii responsabili cu managementul la Spitalul Judeţean Călăraşi, dacă s-ar veni cu bilete de trimitere de către pacienţi, acolo unde cazurile nu sunt de grad 0 medical, care înseamnă urgenţă, atunci, din banii economisiţi, s-ar putea cumpăra mai multe medicamente.
De asemenea, managerul Spitalului Judeţean a declarat ca susţine un dialog cu medicii de familie si cu pacienţii pentru informarea asupra necesităţii creşterii utilizării biletului de trimitere.
În ceea ce priveşte dezavantajele internării de urgenţă:
1. Conform legislaţiei in vigoare, pacientul venit în regim de urgenţă este doar stabilizat, după care conform legii este externat. Deci, pacienţii care suferă de afecţiuni care pot fi tratate dacă ar folosi bilet de trimitere şi nu în regim de urgenţă nu pot beneficia de aceste servicii.
2. Aglomerează serviciul de urgenţă, astfel că există riscul ca pacienţii în stare critică să nu poată fi trataţi imediat.
3. Pacientul nu beneficiază din start de serviciile unui medic de specialitate în funcţie de cazuistica şi simptomele lor.
4. Fondurile cheltuite în plus de spital, ceea ce înseamnă mai puţini bani pentru investiţii în aparatură nouă şi modernizare.
Referitor la beneficiile utilizării biletului de trimitere:
1. Pacienţii sunt trataţi din start de medicul de specialitate care stabileşte un plan de însănătoşire.
2. Cazurile complexe pot fi mult mai bine rezolvate.
3. Se poate realiza o urmărire în timp a fiecărui caz, împreună cu medicul de familie şi medicul specialist – ceea ce face însănătoşirea sau ameliorarea simptomelor mult mai sigură.
4. Pe termen mediu, utilizarea în mod curent a biletelor de trimitere va duce la o îmbunătăţire a serviciilor medicale oferite călărăşenilor.
grafic asiguratiSituaţie asiguraţi în judeţul Călăraşi
In Călăraşi, dintr-o populaţie de 320.000 de locuitori, 80.000 de persoane nu sunt asigurate, deci în jur de 240.000 sunt asigurate. De aici scădem coasiguraţii şi copiii şi rămân, în afara pensionarilor, în jur de 35.000 – 40.000 de persoane care plătesc efectiv asigurări de sănătate. „Spitalul Judeţean din Calarasi are resurse foarte limitate si o cerere imensa in raport cu populatia care este asigurata iar cu aceşti bani noi trebuie să ne plătim cheltuielile de funcţionare, salariile, rezidenţele, medicamentele şi hrana bolnavilor etc.
Tocmai de aceea, este important să acţionăm pentru a face îmbunătăţiri acolo unde, cu implicarea călărăşenilor şi a medicilor, putem obţine rezultate majore, cum este cazul biletelor de trimitere.”, spun reprezentanţii firmei Tetraedru.

Firma Tetraedru a anunţat și susţinerea unei campanii de comunicare pe tema renunţării la fumat, campania care se va purta prin mass-media locală, ca parte a unui program de consolidare a comunicării Spitalului Judeţean cu publicul din Călărași.

Please enter banners and links.

Next Post

Deputata liberală Raluca Surdu urează, tuturor: „O primăvară frumoasă!”

mar mart. 4 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱„Vremea de afară ne zăpăcește. Ca într-un scenariu epic, ceea ce se întâmplă pe scena politică parcă are corespondent în starea vremii. Cât despre starea națiunii, aceasta va fi testată peste două luni, la urne, la alegerile europarlamentare. Ca de obicei, viața merge înainte, lucrurile […]