Lehliu-Gară își va reabilita Ambulatoriul pe fonduri europene

Infrastructura de sanatate din judetul Calarasi este din nou beneficiara a fondurilor REGIO. Astfel, dupa ce la sfarsitul lunii octombrie 2012 a fost inaugurat Ambulatoriul Integrat al Spitalului Judetean de Urgenta Calarasi, astazi a fost incheiat contractul de finanţare al proiectului “Modernizarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orășenesc Lehliu-Gară”.

In valoare totala 10.383.193,60 lei, din care 7,734,119.86 lei reprezintă valoarea asistenţei nerambursabile, proiectul finantat prin Regio, Axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.1 „Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate”, isi propune ca obiectiv îmbunătățirea calității infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală, prin asigurarea unui acces egal al cetăţenilor din oraşul Lehliu-Gară şi arealul comunelor învecinate la serviciile de sănătate.

In cadrul proiectului va fi modernizata cladirea Ambulatoriului, spatiile destinate cabinetelor medicale, vor fi achizitionate echipamente medicale necesare unei diagnosticari medicale mai rapide si corecte si se va construi o anexă cu rol de spațiu tehnic.

Unitatea spitalicească din oraşul Lehliu-Gară asigură servicii medicale pentru toate comunele situate pe o rază de 30 km în jurul localităţii călărăşene, fiind totodată centrul medical care preia urgenţele de pe Autostrada Soarelui.

Modernizarea spaţiilor, confortul sporit, aparatura nouă şi atragerea personalului calificat, vor conduce la creşterea numărului de consultaţii şi la eficientizarea actului medical.

Conform declaratiilor directorului A.D.R Sud Muntenia, Liviu Musat,  in curand, urmeaza a se semna un al treilea contract ce vizeaza imbunatatirea infrastructurii de sanatate prin REGIO, beneficiar fiind Spitalul de Psihiatrie Sapunari, institutie sanitara aflata in subordinea Consiliului Judetean Calarasi.

In contextul in care, ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu a anuntat intentia de a creste cu 50 % alocarile financiare destinate serviciilor medicale prestate in ambulatorii, finantarile acestora in judetul Calarasi, prin REGIO, vor contribui la cresterea calitatii actului medical prestat si a conditiilor oferite pacientilor.

 

Please enter banners and links.

Next Post

Șoferi, paznici, muncitori locuiesc în apartamentele de serviciu ale Primăriei Călărași

sâm feb. 16 , 2013
Este cunoscut deja faptul că, mai multe persoane care au deţinut sau deţin funcţii de conducere la unele instituţii din Călărași, sau care, pur și simplu, lucrează la acestea, dețin o locuință de serviciu dată de primărie sau de către instituția la care e angajat. Printre aceste persoane se află […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!