La lupte libere, micuţii sportivi din Jegălia au ocupat prima treaptă a podiumului

lupte 3La finalul săptămânii trecute, în comuna Jegălia, a fost organizată o competiţie sportivă judeţeană, de lupte libere, la care au participat echipe din 6 judeţe, pe saltea, întrecându-se 120 de sportivi. Cei mai buni sportivi juniori au fost de la echipa gazdă, Jegălia. Iubitor al sportului şi al dictonului „Mens sana in corpore sano”, primarul comunei, Aurel Vasile, de când este în funcţie s-a ocupat, îndeaproape, ca elevii să aibă şi o preocupare în timpul liber, utilă şi plăcută, aceștia putând să aleagă să facă lupte libere, fotbal sau să meargă la ansamblul folcloric al comunei.
Marin ManeaFiu al satului, dar plecat de ani buni în capitală unde a antrenat sute de copii la lupte libere, antrenorul Marian Manea a revenit de câţiva ani la Jegălia, dornic să facă din copiii de aici, micii campioni de mâine. Şi, rezultatele au început să se vadă.
Ce rezultate aveţi cu echipa pe care o antrenaţi, Tricolorul Jegălia?
M. Marian: Suntem două cluburi foarte puternice la lupte libere: Clubul Sportiv Municipal Călăraşi şi Tricolorul Jegălia formează o mare familie.
lupte 7De la echipa de fete avem deja campioane naţionale, iar cu echipa de cadeţi suntem locul III naţional.
Aceasta este prima etapă la cadeţi, copii categoriile 1, 2 şi 3. Este o competiţie pentru a ne vedea potenţialul la calificări, finalele pe ţara, care vor avea loc la Târgu Mureş, chiar săptămâna aceasta. Acolo trebuie să obţinem, neapărat, rezultate pentru a putea participa la finala. Va urma o altă etapă de calificare, la Târgu Jiu, unde speram să se califice cât mai mulţi copii şi, zic eu, ca anul acesta, cel puţin, 4 medalii de aur vom aduce. Categoriile de vârsta pe care le pregătim, la Jegălia, sunt de 12, 13, 14, 15 şi 16 ani. Copiii care pleacă de aici sunt „finisaţi” de către Clubul Municipal Călăraşi.
Câţi copii au fost luaţi în alte echipe?
M. Marian: De aici, au plecat 6 copii la Călăraşi şi două fete la lotul olimpic, de la Târgovişte. Meciurile de pregătire sunt foarte importante, aşa cum este şi cel de astăzi. Avem 120 de sportivi, pe diferite categorii de vârstă şi greutate, din Constanţa, Bucureşti, Slobozia, Buzău, Târgovişte şi Călăraşi.
Primarul Aurel VasilePrimarul Aurel Vasile, se mândreşte cu ceea ce a reuşit să construiască, în ultimii doi ani. Satisfacţia vine şi din faptul că rezultatele au început să se vadă.
„De când sunt primar, competiţiile s-au desfăşurat în toate colţurile ţării. Am ambiţie şi am vrut să dovedim că se poate face, şi la Jegălia, o competiţie de o asemenea anvergură. Din bugetul acestui an, din cei 600 de milioane de lei vechi, alocaţi sportului, 380 de milioane de lei sunt pentru lupte libere şi 220 de milioane de lei pentru cele două echipe de fotbal. În afară de asta, am reuşit să atrag, alături de mine, şi câţiva oameni de afaceri, din localitate care, sper, să ne ajute şi în acest an, pentru ca suma este foarte mică şi sunt foarte mulţi copii. În timpul unui an sunt peste 20 de competiţii şi trebuie să facem cheltuieli destul de mari ca să ajungem la ele. Dar, important pentru mine nu este doar segmentul de lupte sau cel de fotbal, important este ca în această localitate să se facă sport, iar copiii care au rezultate la scoală, să ştiţi că au rezultate şi la sport. La ora actuală, în afară de cei 80 de copii pe care îi pregătim din localitate, mai vin aici 20 de copii de la Borcea şi, li se vor alătura, câţiva copii din Unirea. Copiii care au rezultate foarte bune merg la Clubul Sportiv Municipal Călăraşi, cu care colaboram foarte bine, dar ne sunt luaţi şi de către Clubul Sportiv din Târgovişte. Avem şi un antrenor foarte bun, pe domnul Manea, care vine de la un Club Sportiv din Bucureşti, dar care este fiu al satului şi datorită căruia obţinem rezultate cu aceşti copii.
PodiumulDupă cum vedeţi, după mai bine de 5 ore de competiţie, Cupa Tricolorul JegaliaJegălia a reuşit să obţină cele mai multe medalii, pe echipe, şi să obţină locul I. Îi felicit pe toţi copiii care au participat astăzi şi le doresc mult succes, la competiţiile care vor veni!”, a spus primarul Aurel Vasile.
Câştigătoarea locului I, pe echipe, a fost Jegălia cu 31 de medalii, dintre care: 10 de aur, 13 de argint şi 8 de bronz. Locurile ÎI şi III, pe echipe, au fost ocupate de Mangalia, respectiv, Amara.

Please enter banners and links.

Next Post

Contractul de execuţie a depozitului de deşeuri de la Ciocăneşti a fost semnat

lun feb. 24 , 2014
Așa cum anunțam, în ediția de săptămâna trecută, a ziarului Actualitatea de Călărași, astăzi s-a semnat contractul cu firma care va executa depozitul de deșeuri de la Ciocănești, Hidroconstrucția București. Astfel, “odiseea” selectării firmei constructoare a depozitului de deşeuri, de la Ciocăneşti, a luat sfârșit. La aproape 3 ani de […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!