L. Orban, la Călărași: „Nu candidez ca să mă aflu în treabă!”

Print Friendly, PDF & Email

Vineri, 17 martie, candidatul la funcția de președinte al PNL, Ludovic Orban, a fost prezent la Călărași pentru a discuta cu o parte din membrii partidului, dar și cu aleșii locali, din județ.

Acesta a participat și la o conferință de presă, alături de președintele PNL Călărași, Răducu Filipescu, primvicepreședintele Vasile Iliuță, de vicepreședintele Consiliului Județean, Valentin Barbu, dar și de viceprimarii, Viorel Ivanciu și Dragoș Coman.

Ludovic Orban a menționat că prima întâlnire cu membrii PNL este pentru a cunoaște problemele, dar și viziunea acestora privind reorganizarea partidului.

„În cadrul campaniei pentru câștigarea funcției de președinte al PNL mi-am propus să ajung în fiecare județ de, cel puțin, două ori. Prima întâlnire o fac pentru o largă consultare cu membrii importanți ai PNL, Biroul Județean, primari, viceprimari, consilieri județeni, locali, oamenii care duc greul bătăliilor electorale și care pot să îmi transmită, de la bază, nemulțumirile lor. Ce au considerat că a fost greșit în activitatea partidului, dar și propunerile lor. Îmi propun recâștigarea electoratului care a fost cu noi și nu a prea venit la vot, în 11 decembrie. Nu vreau să-mi elaborez moțiunea, așa cum spune statutul, fără această consultare. Nimeni nu le știe pe toate, nu deține adevărul absolut, iar una din marile probleme ale PNL a fost exact absența acestui dialog permanent, între conducerea centrală a partidului și baza lui. De aceea, nu am avut nici feed-back-ul de care are nevoie orice organizație politică, iar deciziile s-au luat, de cele mai multe ori, la București, fără să se țină cont de eventualele consecințe negative pe care le puteau avea în interiorul și în afara partidului.

A doua venire va fi pentru prezentarea viziunii, strategiei, programul pentru reconstrucția PNL și readucerea lui pe poziția de campion al dreptei, care să aibă capacitatea de a câștiga orice tip de alegeri.

Nu candidez ca să mă aflu în treabă, să câștig faimă sau funcții, candidez din necesitate, din obligație morală față de PNL, pentru că știu că, astăzi, partidul este la greu și are nevoie de oamenii devotați, care se bucură de credibilitate, dar au și o viziune sănătoasă pentru reconstrucția partidului.”

Întrebat dacă se va merge la alegeri pe deciziile luate de organizațiile județene de a susține un candidat sau altul, Ludovic Orban a susținut că vrea ca membrii partidului să voteze pe cine doresc ei, nu să fie impus de conducerea organzației un anume președinte care să fie votat.

„De-a lungul timpului, a existat tendința ca să spună conducerea unei organizații că sprijină un anumit candidat. E orientativ, pentru că la vot fiecare delegat votează secret, conform propriei dorințe.

Voi lăsa competiția liberă și pentru echipa care va face parte din conducerea Biroului Național, prin candidaturi individuale. Sigur că voi avea preferințe în anumite funcții, pentru că este normal, dar nu voi băga cu forța pe nimeni și vor fi foarte multe locuri unde competiția va fi liberă, fără ca eu să fac o recomandare. Vreau ca în conducerea PNL să fie reprezentate toate tendințele: oameni ai oricărui candidat care a pierdut, pentru că trebuie să ținem cont de fiecare membru, care să se simtă reprezentat în structura de conducere.”

Referitor la alegerea conducerii partidului, președintele Răducu Filipescu a spus:

„Ar putea apărea o preferință regională. Adică, cei din Ardeal să voteze un candidat din zona lor, cei din Transilvania, pe cineva de acolo, și așa mai departe. În politică, funcționează chestiunea aceasta. De exemplu, Ilie Bolojan poate fi un candidat pe care o parte dintre ardeleni să îl susțină.”

Ludovic Orban a reacționat, imediat, după această replică:

„Domnul Filipescu ignoră un lucru: că eu sunt ardelean la bază, așa că mă pot vota și ardelenii, acum fiind mutat în București, mă votează și răgățenii,  iar prin soție pot să mă leg și de Moldova. Cu oltenii stau mai rău.”, a concluzionat, pe un ton glumeț, Ludovic Orban.

 

Please enter banners and links.

Next Post

Programul Start Up Nation, în atenţia călărăşenilor care doresc să îşi deschidă o nouă afacere

mar mart. 21 , 2017
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱La iniţiativa subsecretarului de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, Ciprian Pandea, a avut loc, vineri, 17martie, la Călăraşi, o dezbatere publică privind lansarea programului de stimulare a  mediului de afaceri, Start Up Nation. Invitaţi au fost: prefectul judeţului, George Iacob,  secretarul de stat in Ministerul […]