Copiii cu dizabilităţi de la Grădiniţa „Amicii”, implicaţi în proiectul „Ne educăm prin fapte bune”

Copiii cu nevoi speciale, alături de cadrele didactice de la Grădiniţa „Amicii”au marcat  una din acţiunile proiectului educaţional „Ne educăm prin fapte bune”. Acest proiect ce se derulează până pe data 16 iunie 2017, include o serie de acţiuni menite să dezvolte o parteneriat solid intre colectivul Grădiniţei ,Amicii” şi biserică. Partenerii implicaţi sunt: Biserica Sf.Nifon din Călăraşi, Grădiniţa „Amicii” şi Şcoala Generală nr.2 Modelu. Preşcolarii grupei „Ursuleţii”, diagnosticaţi cu autism, prin sensiblitatea şi dragostea,de care dau, mereu, dovadă, au facut ca ziua dedicată mamelor să fie o sărbătoare plină de emoţie şi căldură. Evenimentul dedicat mamelor şi educatoarelor  a debutat un recital de cântece şi poezii susţinute de preşcolarii grupei “Ursuletii “C.E.S( Cerinţe Educaţionale Speciale). A continuat, apoi, un  program artistic  prezentat de  grupul vocal mixt de elevi ai Şcolii Gimnaziale  Nr. 2 Modelu , condus de prof. de religie  Alina Mincu. Prezenţi au fost şi elevii de la  Şcoala Gimnazială “Nicolae Titulescu”,vechi prieteni din cadrul parteneriatului “Cu paşi mici, vom reusi”  ce fac parte din grupul  vocal condus de prof. Daniela Toader. S-a simţit emoţia zilei,  a tuturor celor prezenţi, dar şi a preşcolarilor grupei “Ursuleţii” care au trăit fiecare moment artistic, prezentat de către elevii celor doua şcoli gimnaziale.

Prof.psihopedagog Mănescu Carmen a înmanat diplome de merit mamelor prezente si cadouri confectionate impreuna cu prescolarii grupei “Ursuleţii”C.E.S.

Profesoarele care au coordonat cele două grupuri vocale  au primit câte o diplomă pentru toată activitatea avută în decursul parteneriatelor, din partea directorului Grădiniţei ;Amicii”,ed. Mariana Sava.

Iar educatoarea  Irina Malciu a înmanat diplome copiilor pentru toata activitatea extraşcolară susţinută de către copii pe parcusul  săptămânii 1- 8 martie, în care ei au confecţionat felicitări,mărţisoare , cadouri pentru mămici şi pentru elevii participanţi .

 

Totodată, părintele Bogdan  Malciu, de la Biserica Sf.Nifon a făcut o slujbă religioasă de binecuvântare a clasei în care îşi desfăşoară activitatea grupa “Ursuleţii” şi toţii copii au primit sfânta împărtăşanie.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

L. Orban, la Călărași: „Nu candidez ca să mă aflu în treabă!”

lun mart. 20 , 2017
Vineri, 17 martie, candidatul la funcția de președinte al PNL, Ludovic Orban, a fost prezent la Călărași pentru a discuta cu o parte din membrii partidului, dar și cu aleșii locali, din județ. Acesta a participat și la o conferință de presă, alături de președintele PNL Călărași, Răducu Filipescu, primvicepreședintele […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!