Intervenţie la incendiu de autovehicul pe Autostrada Soarelui, la km 58

IMG_20151202_121209 IMG_20151202_121139Pompierii militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară au intervenit pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 40 de minute, evitând pericolul izbucnirii unei explozii

 Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza frecării apărute pe fondul unei  defecţiuni tehnice a autovehiculului, la nivelul alternatorului

  În data de 02.12.2015, ora 11.43, pompierii militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară au fost solicitaţi să acţioneze pe Autostrada Soarelui, sens de mers  Bucureşti – Constanţa, la km 58, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autovehicul tip furgonetă (înmatriculat în Bucureşti), proprietate privată, aparţinând unei societăţi comerciale.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă şi cu mult fum la nivelul compartimentului motor şi al cabinei maşinii,.existând pericol de extindere a arderii la partea din spate a autovehiculului, unde se aflau mai multe butelii de gaz natural comprimat (GNC) şi la o rolă de cablu industrial.

Pompierii militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială  stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 40 de minute.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza frecării apărute pe fondul unei defecţiuni tehnice la alternatorul autovehiculului.

Concomitent cu operaţiunea de stingere a incendiului, care se manifesta violent în partea din faţă a autovehiculului, în zona compartimentului motor, pompierii au acţionat şi pentru protecţia buteliilor cu gaz şi a celorlalte mărfuri transportate, în vederea diminuării pagubelor şi a posibilităţii de declanşare unei  explozii.

În urma incendiului au ars cabina autoutilitarei şi compartimentul motor al acesteia  în proporţie de 100%, o rolă de cablu industrial în proporţie de 50 %, actele autoturismului, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de aproximativ 90.000 de lei.

Echipajul de stingere a lichidat incendiul în limitele găsite, evitând pericolul extinderii arderii la buteliile încărcate cu GNC (gaz natural comprimat), fiind astfel posibilă salvarea mai multor bunuri materiale în valoare de aproximativ 70.000 de lei.

 

Please enter banners and links.

Next Post

Ziua persoanelor cu dizabilitaţi a fost celebrată la Complexul pentru Copii cu Handicap Sever

vin dec. 4 , 2015
Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități  este celebrată  în fiecare an la data de 3 decembrie, începând din anul 1992. Tema aleasă în 2015, pentru a marca Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități este “Incluziunea socială contează: acces și acordare de drepturi pentru toți oamenii în mod egal”. În alegerea […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!