Ziua persoanelor cu dizabilitaţi a fost celebrată la Complexul pentru Copii cu Handicap Sever

trei dec 4Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități  este celebrată  în fiecare an la data de 3 decembrie, începând din anul 1992. Tema aleasă în 2015, pentru a marca Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități este “Incluziunea socială contează: acces și acordare de drepturi pentru toți oamenii în mod egal”.

În alegerea temei, s-a plecat de la premisa că aproximativ un miliard de persoane cu dizabilități din toată lumea se izbesc de numeroase bariere în calea incluziunii în multe aspecte-cheie din societate. Această zi importantă pentru întreaga societate a fost aniversată aşa cum se cuvine şi la Complexul de  Servicii Comunitate pentru Copii cu Handicap Sever(CSCCHS), din Călăraşi.

Cei 50 de copii din cadrul complexului au sărbătorit ziua de 3 decembrie, prin cântec şi voie bună. Momentul festiv a debutat cu o rugăciune de binecuvântare rostită prin bunăvoinţa  preotului  Costin Avram.trei dec 3

Evenimentul a continuat printr-un  program artistic cu poezii și cântece de iarnă oferit pentru copiii cu dizabilități severe de un grup de copii de la C.S.S. SERA Călărași dar și prin includerea copiilor cu dizabilități în acest program, în funcție de  potențialul lor de dezvoltare. ,,Această sărbătoare   este dedicată copiiilor noştri care   au reuşit săîi încînte pe cei prezenţila manifestarea organizată cu acest prilej. Momentul a reușit să provoace emoții, să deschidă suflete și  să îi impresioneze pe cei prezenți  pentru efortul depus de copii” a precizat psihologul Dana Arbagic,  şefa CSCCHS din Călăraşi.

La finalul manifestării,  copiii au dansat și au fost serviți cu tort, prăjituri și suc. trei dec 1

S-au împărțit pliante și materiale informative cu privire la drepturile copiilor cu dizabilități.

La acest deosebit  eveniment au participat: directorul  executiv al DGASPC Călărași,  Doiniţa Nicolae, directorul adjunct Lavinia Grosu, șefii de  servicii din cadrul DGASPC. Călărași, reprezentanți ai presei locale, precum și  specialiști din cadrul CSCCHS.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Atenție! Apa potabilă se va opri luni, 14 decembrie

lun dec. 7 , 2015
Ultima oprire programată a apei potabile, din acest an, în municipiul Călărași, va avea loc luni, 14 decembrie, începând cu ora 23.00 și până marți, 15 decembrie, ora 22.00. “Această intervenție este făcută  în vederea realizării, de catre HIDROCONSTRUCTIA SA, a unor lucrări din Programul CL 8 – POS Mediu […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!