Inspectorul şcolar Tudor a transmis liceului “eminescian” să revină “în top”

15 ian.1Miercuri, 15 ianuarie a.c., s-au împlinit 164 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, prilej cu care colectivul de elevi şi cadre didactice, de la Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu”, din Călăraşi, au fost în plină sărbătoare.
Manifestarea ce a avut loc la sediul liceului a avut o dublă semnificaţie: a fost omagiată ziua marelui poet şi, în acelaşi timp, a fost celebrată şi Ziua Culturii Naţionale. Elevii, sprijiniţi de cadrele didactice, au pregătit un deosebit moment literar, inspirat din opera lui Mihai Eminescu, recitând poezii pe acorduri muzicale. În acelaşi timp, au prezentat câteva dintre proiectele realizate de ei, inspirate din viaţa tumultuoasă a marelui poet, care au obţinut premii la diferite competiţii naţionale. Printre invitaţi s-au aflat prefectul judeţului, George Iacob, inspectorul general şcolar adjunct, prof. dr. Constantin Tudor şi viceprimarul municipiului Călăraşi,Virgil Dumbravă.
George Iacob a ţinut să aducă, în atenţia celor prezenţi, importanţa zilei de 15 ianuarie, viaţa şi opera marelui poet national. ,,Ce am fi fost noi fără opera marelui poet Mihai Eminescu? Cu siguranţă, am fi fost mult mai săraci. Pentru a fi bogaţi, aşa cum ne considerăm, prin cultură, este datoria noastră, a celor implicaţi şi, mai mult, a dascălilor pe care îi aveţi, să vă insufle această bogăţie pe care şi voi, elevii să o împărtăşiţi, la rândul vostru, mai departe. Dar până atunci, ea trebuie studiată şi vă veţi da seama cât de bogaţi suntem!”, a spus prefectul Iacob. Inspectorul general adjunct, prof. dr. Constantin Tudor a făcut un scurt remember al evoluţiei Liceului Teoretic ,,Mihai Eminescu”, în timp.
15 ian 2,,Mă leagă multe amintiri de ziua de astăzi. În 1990, pe vremea când eram inspector şef la Cultură, am botezat această şcoală, denumită ,,Liceul Industrial nr. 3” în ,,Liceul Teoretic Mihai Eminescu”. Şi, tot în vremea acelor ani, împreună cu domnul profesor Petronel, director o lungă perioadă de timp al acestui edificiu de cultură naţională, am reuşit să aducem în curtea liceului, în locul unde era si firesc să-l îl ocupe, bustul lui Mihai Eminescu ce străjuieşte, acum, această şcoală, fiind opera marelui sculptor, de talie mondială, Ion Vlad. Toate acestea, nu fac altceva decât să ne mobilizeze pe noi, dar, în special, pe voi şi pe profesorii voştri, să marcaţi, aşa cum se cuvine, această zi de mare importanţă naţională. Iar vouă, elevilor, mai ales celor din anul terminal, vă doresc să obţineţi un procent de 100% la bacalaureat şi să reveniţi, în acest an, pe locul pe care îl binemeritaţi, pentru că anul trecut aţi fost detronaţi de alte licee.”, a precizat inspectorul scolar, prof. dr. Constantin Tudor.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Primăriile călărăşene au primit bani pentru plata datoriilor, dar şi pentru investiţii

joi ian. 16 , 2014
Joi, 16 ianuarie a.c., în cadrul primei şedinţe de Consiliu Judeţean, din acest an, a fost adoptată hotărârea ce a vizat repartizarea sumelor defalcate din T.V.A. şi din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale, ale celor 55 de localităţi din judeţul Călăraşi. Cu unanimitate de voturi, consilierii judeţeni au […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!