Primăriile călărăşene au primit bani pentru plata datoriilor, dar şi pentru investiţii

Print Friendly, PDF & Email

Consiliul-Judetean-Calarasi-sJoi, 16 ianuarie a.c., în cadrul primei şedinţe de Consiliu Judeţean, din acest an, a fost adoptată hotărârea ce a vizat repartizarea sumelor defalcate din T.V.A. şi din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale, ale celor 55 de localităţi din judeţul Călăraşi. Cu unanimitate de voturi, consilierii judeţeni au aprobat repartizarea sumei totale de 41,78 de milioane de lei. O parte din aceşti bani, 8.9 milioane de lei au fost direcţionaţi pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielor de funcţionare ale primăriilor, diferenţa de 32,9 milioane de lei fiind destinată cofinanţării proiectelor europene sau de dezvoltare locală, derulate prin programe naţionale.
Municipiul Călăraşi a primit cea mai mare sumă, de 1,87 milioane de lei. Cu aceşti bani, primăria Călăraşi va asigura cofinanţarea proiectului ce vizează anveloparea blocurilor (751.000 lei ) şi va asigura reabilitarea şi modernizarea străzilor din localitate (1.12 milioane de lei). Demn de menţionat este faptul că municipiul Călăraşi nu are de achitat nici un arierat.
Municipiul Olteniţa a primit suma de 837.000 lei, din care 56.000 de lei este destinată plăţii unor arierate, iar diferenţa de 781.0000 de lei a fost repartizată pentru reabilitarea bibliotecii şi a muzeului de arheologie.
Primăria Budeşti a primit suma de 299.000 lei pentru achitarea arieratelor. Primăriei Lehliu Gară i-a fost repatizată suma de 658.000 lei pentru achitarea arieratelor.
Fundulea a primit 198.000 lei, din care 118.000 lei pentru modernizarea unui drum din satul Gostilele şi 80.000 de lei pentru întocmirea documentaţiei necesare pentru construcţia unui parc fotovoltaic.
28 de localităţi, din judeţul Călăraşi, au înregistrat arierate în 2013. Cele mai mari sume pentru plata arieratelor au fost repartizate comunelor: Ciocăneşti (1,34 milioane de lei), Curcani (1,09 milioane de lei ), Spanţov (919.000 lei) şi Tămădu Mare (648.000 lei ).
De remarcat este şi faptul că, în acest an, a fost repartizată suma totală de 2,58 milioane de lei pentru primăriile care au întocmit documentaţii tehnice necesare pentru diferite proiecte, cum sunt cele de construcţie a parcurilor fotovoltaice sau pentru modernizarea drumurilor şi sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare sau a căminelor culturale, unde se numără localităţile: Alexandru Odobescu, Căscioarele, Chirnogi, Cuza-Vodă, Dor Mărunt, Dorobanţu, Dragoş-Vodă, Frăsinet, Fundeni, Grădiştea, Luica, Mânăstirea, Nicolae Bălcescu, Perişoru, Săruleşti, Ştefan cel Mare, Ulmu, Vâlcelele, Unirea, Valea Argovei şi Vlad Ţepeş.
Tot astăzi, consilierii judeţeni au mai aprobat repartizarea sumelor defalcate din T.V.A. pentru întreţinerea drumurilor judeţene şi comunale. A fost repartizată suma totală de 4,49 milioane de lei, din care 726.000 lei pentru reabilitarea drumurilor comunale (138 Km) şi 3,72 milioane de lei pentru întreţinerea drumurilor judeţene.

CLICK PE Cofinantari 2014
SI PUTETI VEDEA SUMELE REPARTIZATE PRIMARIILOR

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

A intrat cu maşina direct într-un magazin

lun ian. 20 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Un echipaj de descarcerare, din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară, a fost solicitat să acţioneze pe raza oraşului Lehliu, pe strada Competrol, după ce un autoturism a acroşat un alt vehicul, ulterior, intrând într-un spaţiu comercial. În data de 20.01.2014, ora 00.21, un echipaj […]