În municipiul Călăraşi funcţionează un Centru Medical de Permanenţă

Print Friendly, PDF & Email

centru de permanenta 1Pe strada Victoriei, din municipiul Călăraşi, la parterul Blocului H17, funcţionează, de aproximativ 2 luni de zile, un Centru de Permanenţă ce asigură servicii medicale, în cazuri de urgenţă. Activitatea acestui centru se desfăşoară în afara programului de lucru al cabinetelor medicale individuale. Aşa cum a precizat medicul Victor Verinceanu, coordonatorul Centrului,  programul  de funcţionare   este de la ora 15,00 – până a doua zi, la ora 8 dimineaţa, iar, în zilele de week-end, consultaţiile medicale sunt asigurate 24 de ore din 24, de către medicii de familie. ,,Existenţa acestui centrul medical constituie un real avantaj pentru toţi locuitorii din zona municpiul Călăraşi, întrucît, prin activitatea sa,  asigură servicii medicale, în cazul unor urgenţe mai puţin grave. Aici cetăţenii beneficiază de consultaţii medicale gratuite, dar şi de reţete medicale. Medicii pot interveni în rezolvarea unor cazuri medicale cum sunt unele accidente, nu atât de grave, care să necesite investigaţii medicale mai ample. Tot aici, pacienţii  îşi pot face tratamentul injectabil sau perfuzii. În felul acesta, nu vor mai fi nevoiţi să se interneze în spital pentru a avea aceste servicii. Crearea acestui centru de permanenţă  s-a făcut în scopul de a decongestiona activitatea Unităţii de Primiri Urgenţe, din cadrul Spitalului Judeţean Călăraşi, iar pacienţii nu mai sunt nevoiţi să bată drumul până la Camera   de  Gardă şi scapă astfel de stresul aşteptării pe holurile spitalului pentru consultaţii ce nu necesită internare, a precizat dr. Verinceanu.

La Centrul de Permanenţă, situat pe strada Victoriei, asigură consultaţii medicale cinci medici de familie: dr. Victor Verinceanu,  dr. Andrian Simona, dr. Filimon Carmen, dr. Florea Elena Gabriela și dr.Teleşcu Iuliana.

La nivelul judeţului Călăraşi, funcţionează, în prezent alte patru asemenea Centre de Permanenţă, în localităţile: Jegălia, Fundulea, Plătăreşti (satul Podul Pitarului ) şi Vlad Ţepeş.

 centru de permaneta 2

Please enter banners and links.

Next Post

21 de percheziţii în comuna Dragalina la persoane suspecte de înşelăciune cu motorină

joi nov. 21 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Poliţiştii din Călăraşi efectuează, în  această dimineaţă, 21 de percheziţii domiciliare pe raza comunei Dragalina, la locuinţele unor persoane, suspectate de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, tâlhărie şi furt calificat.  La acţiunea, desfăşurată pentru combaterea înşelăciunilor cu „combustibil”, participă poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean […]