21 de percheziţii în comuna Dragalina la persoane suspecte de înşelăciune cu motorină

Print Friendly, PDF & Email

perchezitii2Poliţiştii din Călăraşi efectuează, în  această dimineaţă, 21 de percheziţii domiciliare pe raza comunei Dragalina, la locuinţele unor persoane, suspectate de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, tâlhărie şi furt calificat.

 La acţiunea, desfăşurată pentru combaterea înşelăciunilor cu „combustibil”, participă poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, de la Serviciul de Investigaţii Criminale (SIC), Poliţia Municipiului Călăraşi şi secţiile rurale arondate, cu sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi, poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Călăraşi şi jandarmi de la I.J.J. Călăraşi, urmând să fie puse în executare 10 mandate de aducere.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Călăraşi, modul de operare al suspecţilor era de identificare a potenţialilor clienţi, de pe site-urile de anunţuri gratuite, cărora li se ofereau cantităţi de motorină la preţuri, cu mult, sub preţurile practicate în staţiile de alimentare cu carburant.

Clienţii, persoane din judeţul Călăraşi şi judeţele limitrofe (Ialomiţa, Brăila, Buzău, Constanţa, municipiul Bucureşti), amatoare de „chilipiruri” (motorină la preţ de 3,5 – 4 lei/litru), erau chemaţi în zone izolate de pe raza comunei Dragalina, judeţul Călăraşi, unde cumpărau de la suspecţi, cu titlu de combustibil, un amestec din apă, băutură răcoritoare de culoare galbenă şi o cantitate infimă de motorină.

În unele situaţii, în momentul efectuării tranzacţiei, victimelor le erau sustrase diverse obiecte sau bani din autovehicule sau erau chiar lovite ş deposedate de bunuri.

Cercetarile continuă pentru stabilirea întregii activităţii infracţionale, urmând să fie dispuse măsurile legale.

În cadrul acestei acţiuni, poliţiştii au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi D.I.P.I.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

La Călăraşi s-a discutat despre construirea de locuințe sociale pentru persoanele defavorizate

joi nov. 21 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱La finele săptămânii trecute,  la sediul Inspectoratului Judeţean Şcolar Călăraşi, a avut loc un un atelier de lucru pe tema reducerii abandonului şcolar, eveniment  organizat la iniţiativa deputatului social-democrat Daniel Florea. La dezbatere au participat deputatul social democrat, Mădălin Voicu, reprezentanţi din conducerea Inspectoratului Şcolar […]