Elevii de la școala Mircea Vodă din Călărași au făcut „Oraşul Viitorului”

Print Friendly, PDF & Email

orasul viitoruluiÎn săptămâna 4-10 noiembrie 2013, elevii Şcolii Gimnaziale Mircea Vodă, Călăraşi au continuat  derularea activităţilor extracurriculare, din cadrul proiectului  Ecoprovocarea.

Pe  data de 5.09.2013 au sărbătorit anticipat Ziua Zonelor Urbane. Acţiunea a avut scopul de conştientizare a impactului dezvoltarii economice asupra mediului inconjurator şi de învăţare a unei atitudini, responsabile faţă de mediu, deoarece omenirea asistă neputincioasă la extinderea zonelor urbane, în detrimentul spaţiilor verzi,al oazelor de linişte şi aer curat.

La acţiune au participat elevii claselor a V-a A, a VI-a A şi a VI-a B,care au realizat desene, machete şi compuneri pe tema « ORAŞUL VIITORULUI ». Activitatea elevilor a fost îndrumată de doamnele prof.Sarbu Nicoleta, Rodean Gabriela, Manolache Ionela-Veronica, Nedelcu Florica şi Aldea Mariana. Din partea direcţiunii a fost prezent directorul  Nicolae Filip, iar din partea Asociaţiei Viitor Plus a fost prezentă doamna Cojocaru Lucia..

În aceeasi săptămâna,doamnele prof. Manolache Ionela-Veronica şi Viciu Lucia au realizat, împreună cu elevii claselor a VI-a A, respectiv a VI-a B, igienizarea curţii şcolii, a parcului Luceafărului şi a zonelor adiacente.

Acţiunea a avut urmatoarele obiective: igienizarea curţii şcolii, a parcului Luceafărului şi a spaţiilor şi zonelor verzi, din cartierul din apropierea parcului, dezvoltarea spiritului civic al elevilor, prin implicarea directă a acestora în activitatea de igienizare şi, nu în ultimul rând, conştientizarea importanţei colectării selective a deşeurilor. Acţiunea de igienizare a avut rezultate conform aşteptărilor, elevii adunând, selectiv, 14 saci de deşeuri  şi un aspirator.

 

Please enter banners and links.

Next Post

În municipiul Călăraşi funcţionează un Centru Medical de Permanenţă

mie nov. 20 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Pe strada Victoriei, din municipiul Călăraşi, la parterul Blocului H17, funcţionează, de aproximativ 2 luni de zile, un Centru de Permanenţă ce asigură servicii medicale, în cazuri de urgenţă. Activitatea acestui centru se desfăşoară în afara programului de lucru al cabinetelor medicale individuale. Aşa cum […]