Într-o seară frumoasă de septembrie și la o dată pe care majoritatea o asimilează cu începerea școlii, pe 15 septembrie 2015, a avut loc un moment important pentru viața culturală a locuitorilor din Fetești: inaugurarea Teatrului „Horațiu Mălăele”.
Povestea construirii acestei săli de spectacole a început în urmă cu doi ani, pe 13 septembrie, când Horațiu Mălăele a fost convins să intre pe scena improvizată a unei săli de sport, în fața locuitorilor din Fetești. Cu acel prilej, actorul i-a smuls promisiunea lui Marius Gavrilă, directorul companiei Mix-Music, feteștean de origine, că va fi construită o adevărată sală de teatru.
Din fonduri proprii, Marius Gavrilă a început această investiție, destul de costisitoare, transformând total locul lăsat în paragină -o fostă centrală termică, unde s-a muncit timp de 9 luni, neîntrerupt- într-o sală de spectacole modernă, cu 273 de locuri pentru adulți și 470 de locuri pentru spectacolele dedicate copiilor.
„În Fetești, nu aveam o sală de teatru, o sală de conferințe, un loc unde să poți primi un ministru sau diferite personalități. Casa de Cultură pe care o are Feteștiul este mică, fără îmbunătățiri, iar copiii fac diferite repetiții la parterul unui bloc. Le voi pune la dispoziție acest spațiu, cu titlu gratuit, celor care vor să facă aici spectacole, școlilor pentru diferite manifestări și tuturor celor care au nevoie de un loc unde să se exprime. Nu doresc să îmi scot investiția, pentru că este de ordinul sutelor de mii de lei, dar vreau să fie întreținută corespunzător. Nu am făcut deloc rabat de la calitate și vreau să le fie de folos celor din orașul meu natal!”, a declarat, la inaugurare, Marius Gavrilă.
Alături de acesta s-au aflat foarte mulți artiști din show-bizz, care au dorit să-i fie aproape, într-un moment special din viața sa: un teatru construit din fonduri proprii, 100%, un lucru rar întâlnit, în zilele noastre.
Așa cum era firesc, a deschis seria spectacolelor care vor fi interpretate pe scena teatrului din Fetești, piesa de teatru „Sunt un orb”, în interpretarea celui după care a fost numit teatrul: Horațiu Mălăele. Îndrăgitul actor a oferit 60 de minute de bunădispoziție celor prezenți și a dorit să mulțumească pentru onoarea făcută de a-i purta numele un edificiu de cultură.
„Doresc să vă mulțumesc pentru această onoare pe care mi-o faceți și sunt extrem de emoționat. Faptul că am ajuns ca într-o localitate frumoasă, ca a dumneavoastră, cineva să dea numele teatrului după numele meu, este o mare onoare pe care mi-o face viața. Vă mulțumesc, încă o dată, pentru că, astfel, intru nu doar în istorie, ci și în georgrafie.”, a spus în încheiere, în stilul său mucalit, Horațiu Mălăele.