Încep videoconferințele româno-bulgare

videoconferintaPrima videoconferinţă,  având tema “Bune practici de cooperare internaţională”, cu participarea reprezentanţilor mediilor academice din Ruse, Bucuresti, Constanta, Craiova, Vratsa şi Călăraşi, marchează începutul seriei de evenimente demonstrative organizate in cadrul proiectului “Împreună în timp real”, implementat de Camera de Comerţ şi Industrie Ruse, cu parteneri Asociaţia “Societatea “Idein”, Camera de Comerţ şi Industrie Vratsa, Asociaţia Română pentru Transfer Tehnologic şi Inovare –  ARoTT – Craiova, Camera de Comerţ, Industrie  si Agricultura Călăraşi si finanţat prin Programul de cooperare transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013.

Reprezentanți de la Universitatea  Angel Kancev din Ruse şi Centrul Regional Academic de la Vratsa, vor avea ocazia unui schimb de experienţă cu colegi de la instituţiile de învăţământ superior din Bucuresti, Constanta, Craiova şi Călăraşi. Participanţii vor împărtăşi propriile practici în activităţile din domeniul cooperării internaţionale, mobilitate şi proiecte de parteneriat, vor discuta despre posibile viitoare colaborari in vederea valorizarii  oportunităţilor de educaţie şi cercetare.

 Conferinţa începe  joi, 17 Septembrie 2015, la orele 14.00.

Participanţii vor fi în următoarele centre:

  • Centrul de conferinţe video de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Ruse

Ruse, bd. Tsar Ferdinand 3A, et. 2

  • Centrul de conferinţe video de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Vratsa

Vratsa, piaţa Hristo Botev, Casa Culturii, et. 2

  • Centrul de conferinţe video de pe lângă Asociaţia Română pentru Transfer Tehnologic şi Inovare – Craiova

Craiova, str. Ştefan cel Mare, nr. 12

  • Centru de conferinţe video de pe lângă Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură – Călăraşi,  str. Progresului 23, bloc BBB, et. 5.

Crearea unei reţele de centre de videoconferinţe este rezultatul principal al proiectului “Împreună în timp real” prin care partenerii urmăresc îmbunătăţirea infrastructurii de comunicare din regiunea transfrontalieră Bulgaria-România şi, prin urmare, rezolvarea problemelor cu accesibilitatea şi locaţia izolată a regiunii.

Reţeaua este bazată pe cele mai noi soluţii tehnologice ce oferă sentimentul de prezenţă reală a participanţilor şi realizează un mediu de comunicare vie, cu imagine cristalină şi sunet perfect. Proiectul “Împreună în timp real” este finanţat prin Programul de cooperare transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013.

Next Post

Horațiu Mălăele: „Este o mare onoare pe care mi-o face viața, aici, la Fetești!”

mie sept. 16 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Într-o seară frumoasă de septembrie și la o dată pe care majoritatea o asimilează cu începerea școlii, pe 15 septembrie 2015, a avut loc un moment important pentru viața culturală a locuitorilor din Fetești: inaugurarea Teatrului „Horațiu Mălăele”. Povestea construirii acestei săli de spectacole a […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!