Filipescu: „Valul PSD s-a spart la Călăraşi”

Raducu Filipescu confLa aproape două săptămâni după alegerile europarlamentare, liderul liberal Răducu Filipescu a făcut o radiografie succintă a rezultatelor obţinute de  organizaţia pe care o conduce la alegerile euruparlamentare din 25 mai. La o analiză sumară a rezultatelor obţinute de PNL, în localităţile călărăşene, oricine poate observa că  această formaţiune a obţinut rezultate slabe la Călăraşi, Olteniţa Chirnogi şi Perişoru.

Organizaţiile din Călăraşi şi Olteniţa, două mari dezamăgiri ale lui Filipescu

Răducu Filipescu s-a arătat dezamăgit de scorurile obţinute de organizaţia municipală a PNL  Călăraşi, condusă de Daniel Drăgulin,  de cea de la Olteniţa, condusă de senatorul Iulian Dumitrescu, dar şi de localităţile conduse de primarii liberali, Irinel Roman, de la Chirnogi şi de Tudorel  Damian, de la Perişoru.

„La nivelul judeţului, organizaţia PNL a stat drept în faţa „valului” care a venit peste ea. A fost un val împotriva PNL-ului care a fost creat de greşelile noastre, de presă,  dar şi de tactica bună a PSD, cu acel ,,USL trăieşte”, chiar dacă el era mort demult. A fost un val asemănător cu cel venit peste PDL, în 2012. Am două  dezamăgiri:  Călăraşi şi Olteniţa. La Călăraşi, Drăgulin chiar şi cu acel rezultat dezastruos s-a clasat pe locul 2, pe ţară. Asta nu înseamnă că nu am  nimic să îi reproşez, au fost mai multe deficienţe ce ţin de organizare, dar şi de prezenţa la vot.  La Olteniţa, a fost altceva! Acolo am schimbat, de puţin timp, conducerea organizaţiei, dar şi electoratul este unul aparte. Mircea Diaconu a obţinut un scor foarte bun, de peste 12%. De unde credeţi că a venit aceste voturi? De la liberali. La Olteniţa, Florian Cercel, pe care noi l-am înlocuit de la conducerea organizaţiei municipale, i-a îndemnat pe susţinătorii liberali să-l voteze pe Mircea Diaconu, în semn de frondă că nu mai poate conduce filiala din Olteniţa. La Perişoru, primarul este bolnav şi a spus, clar, că nu poate face campanie. Ne aşteptam să scoatem un scor mic. Marea surpriză a fost Chirnogiul, unde am pierdut. E foarte bine că s-a întâmplat aşa, vă daţi seama că, radiografia făcută acum, îmi arată oasele rupte şi, de acum încolo, vom acţiona  astfel încât să obţinem un scor mai bun la prezidenţiale!”, a spus Filipescu.

,,Nu intenţionez să schimb majoritatea din  Consiliul Judeţean”

Dacă la nivel central s-a luat hotărârea ca PNL-ul să se alieze în teritoriu pentru a forma noi majorităţi politice, în Consiliile Locale şi cel Judeţean, nu acelaşi lucru se va întâmpla şi la Călăraşi, după cum a spus Răducu Filipescu. Liderul liberal nu intenţionează să îi schimbe pe cei doi vicepreşedinţi, conservatorul Bogdan Georgescu şi social-democratul Ion Ştefan. Întrebat dacă cei doi vicepreşedinţi sunt pe lista sa neagră, Filipescu a dat un răspuns evaziv: „Vor pleca, când vor dori!”. În ceea ce priveşte construirea unei noi majorităţi, Filipescu a afirmat: „Nu intenţionez  să dau tonul schimbărilor politice la nivelul Consiliului Judeţean. Este bine aşa cum suntem, o mare majoritate nu am nevoie acum de opoziţie în Consiliu”.

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Titlul ,,Cel mai bun profesor al anului” decernat la Călăraşi

joi iun. 5 , 2014
Joi, 5 iunie, dată la care este celebrată în toată ţara Ziua Naţională a Învăţătorului, la Călăraşi avut loc un eveniment menit să aducă în atenţie preformanţa şi profesionalismul în educaţie. La Colegiul Agricol, Sandu Aldea a avut loc cea de-a VII-a ediţie a manifestării ,,Profesorul anului”, eveniment organizat de […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!