FC Portul Călăraşi s-a impus în rândul echipelor de top

Print Friendly, PDF & Email

antrenamenteSunt la început de drum, se bucură de susţinerea financiară a doi oameni care vor să le ofere şansa de a-şi descoperi valenţele şi sunt ambiţioşi. Atât de dornici să câştige, încât au uitat că nu au teren performant pe care să se antreneze, că nu au echipe cu care să facă meciuri amicale în judeţ, pentru pregătire, sau că au doar o jumătate de an de când s-au întâlnit, în actuala formulă. Despre performanţele obţinute în scurtul timp de când echipa FC Portul Călăraşi a ieşit la bătaie, pe teren, alături de echipe cu renume, la această categorie de vârstă, 12 ani, ne-a vorbit unul dintre finanţatorii echipei, Bogdan Leu.

V-aş ruga să ne spuneţi câteva cuvinte despre Clubul de fotbal-copii-FC Portul Călăraşi.

Bogdan Leu: Am preluat activitatea în anul 2012, în luna aprilie, şi, cu toate că nu a trecut decât un an de zile, deja ne bucurăm de o serie de rezultate notabile. Cele mai bune sunt: locul III cu copiii din grupa 2001, la cupa Hagi Danone, ce a avut loc, în acest an, la Ploieşti şi locul IV la turneul de la Târgu Mureş, care este cel mai puternic turneu de fotbal pentru copii şi juniori, din ţară, ţinând cont că au participat toate echipele din fruntea clasamentului la grupele 2001.

Câţi copii aveţi în cadrul clubului?

Bogdan Leu,finantatorBogdan Leu: În prezent, avem 70-80 de copii, la toate grupele de vârstă, 2001-2008. La categoria 2001-2002, avem 20 de copii, însă la turneul de la Târgu Mureş au mers doar 16. Sunt copii foarte serioşi, care nu ar fi făcut altfel performanţă pentru fotbalul călărăşean, terminând turneul pe locul 4, fără să piardă niciun meci în fazele eliminatorii. În semifinala cu Academia Hagi, am încheiat meciul cu scorul de 1-1, fiind învinşi la loviturile de la 11 metri, iar în finală mică, am terminat partida la egalitate 0-0, pierzând tot la loviturile de departajare. Aceşti copii minunaţi au fost foarte aproape să joace finală cu Petrolul Ploieşti, practic ca o revanşa, deoarece aceştia ne-au învins în semifinala de anul acesta a cupei Hagi Danone.

Pot să mai adaug că am avut şansa să avem şi golgeterul turneului, prin Toma Gabriel, care a înscris 9 goluri, asta dacă în ultimul meci, un alt jucător nu ar fi înscris 8 goluri, fiind aduşi copii mai mari decât categoria de vârstă, care au bătut cu 12-0, iar un singur copil a dat în acest meci 8 goluri, devenind golgeter cu 13 reuşite, în total.

Care este următoarea competiţie la care veţi participa?

Bogdan Leu: Anul acesta turneele s-au terminat. Aş vrea să organizez, la sfârşitul lunii, de Zilele Municipiului Călăraşi, un turneu la nivel de oraş şi să invităm cele mai bune echipe din ţară, la grupa 2001. Aceasta pentru că, odată cu acest turneu, ne-am făcut şi un nume în fotbalul juvenil, la această categorie de vârstă, iar toate echipele importante: Academia Hagi, Petrolul, Dinamo jr, vor veni sigur aici.

Cine sunt cei care susţin această echipă?

Bogdan Leu: Clubul are doi finanţatori: subsemnatul, Bogdan Leu şi Dan Ilie, ambii administratori de firmă. De asemenea, doresc să îi menţionez pe antrenorii Dan Andronache, Costel Țicu şi Severin Smaranda, dar şi pe Toma Petrişor, fostul mare portar al Dunării Călăraşi, care ne ajută în antrenamentele portarilor, el având şi copilul la grupa de vârsta 2001.

De asemenea, pentru participarea la turneu, am primit nişte bani de la firma Forb Prest, prin dl Vasilescu Nelu, fără ajutorul căruia, cu greu am fi ajuns la aceasta competiţie. A fost destul de costisitor, cu 5 zile de cazare şi transport până la Târgu-Mureş.

 Care ar fi problemele cu care va confruntaţi?

Bogdan Leu: Principala noastră problemă este infrastructura. Neavând un teren de dimensiuni normale să ne antrenăm, sunt probleme la nivel de joc. Dacă nu aveam un teren de 60/40 m, rezultatele ar fi fost altele. Doar 5-6 antrenamente am făcut pe un teren de dimensiuni normale, înainte de acest turneu, pe când, Academia Hagi are 7 terenuri de dimensiuni normale, la fel şi Dinamo.

În acest sens, am primit ajutorul Dunării Călăraşi, cu un teren care ne-a putut fi pus la dispoziţie, pentru că pe terenul 2, face antrenamente şi echipa Dunărea Călăraşi şi îl putem folosi doar în anumite condiţii. Din păcate, un alt teren de dimensiuni normale, în Călăraşi, nu există!

Cum vedeţi echipa anul viitor?

Bogdan Leu: Sper să fie mai puternică şi să nu piardă meciuri. La acest turneu de la Târgu Mureş, în urma noastră au terminat Dinamo Bucureşti, Inter Sibiu, campioană de la categoria 2001, Junior Bucureşti, club cu 300 de copii, gazdele Kinder Târgu Mureş, pe care i-am învins în grupa cu 5-2.

Ducem lipsa unui campionat interjudeţean. Nu avem meciuri pentru că, nu avem cu cine. Mai este o echipă la categoria 2001, Atletic Club Junior care are rezultate foarte bune la categoria 2004, însă nu vrea să joace cu noi meciuri de antrenament şi poate că nici AJF-ul nu se implica aşa cum ar putea, ca să organizeze un turneu de copii şi juniori, la nivel de grupe de vârstă.

Dar dacă după o jumătate de an, practic, de când această echipă este sudată, am obţinut rezultate foarte bune, sunt convins că la anul, vom face o figură frumoasă!

Please enter banners and links.

Next Post

Țeapă de 5 milioane de euro în Călărași

vin sept. 13 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Ziua de vineri,13 septembrie a venit cu 3 ceasuri rele pentru comisarul șef al Gărzii de Mediu Călărași și pentru Stelică Tănase, ofițer în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor la IPJ Călărași. Aceștia au fost ridicați astăși de procurorii DNA pentru complicitate la dare […]