Expoziția Dagaro-Restituiri, la Muzeul Municipal Călărași

Print Friendly, PDF & Email

ANR_4779Joi, 12 februarie, în cadrul Muzeului Municipal Călărași a avut loc vernisajul expoziției de sculptură Dagaro-Restituiri, expoziție ce va fi găzduită în perioada februarie-martie. Dagaro este numele de artist al autorului lucrărilor – David Buzgar, un român născut la Sibiu, educat la Timișoara, emigrat în lumea largă și stabilit în Baleare.
ANR_4782Lucrările prezente la Călărași prin bunăvoința autorului și a organizatorului pentru România – Direcția Județeană pentru Cultură Prahova, au mai fost expuse începând cu anul 2013 la Castelul Pelișor și la Muzeul Satului din București. ANR_4789Expoziția conține un număr de 66 de lucrări din care 65 realizate din metal și piatră și una din lemn.

Prezenți la vernisaj au fost coordonatorul Muzeului Municipal, Florin Rădulescu, directorul Direcției Județene pentru Cultură Prahova, Constantin Stere, primarul de Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, deputatul Aurel Niculae, viceprimarii Marius Dulce și Virgil Dumbravă, consilierul local Dan Cristodor, directorul Direcției Județene pentru Cultură Călărași, Sorin Danciu, vicepreședintele Consiliului Județean Marian Dinulescu și directorul Muzeului Dunării de Jos, Marian Neagu.

”Mă bucur extrem de mult că suntem al treilea oraș care găzduiește această expoziție de sculptură în România. Operele sunt de o valoare considerabilă și mulțumim organizatorului pentru că a ales Muzeul Municipal Călărași. Invit toți iubitorii de artă din Călărași să viziteze această expoziție.”- a spus primarul Daniel Ștefan Drăgulin.

Profitând de prezenţa reprezentanţilor Consiliului Judeţean Călăraşi, primarul Daniel Drăgulin nu a scăpat ocazia de a aduce în atenţie îmbunăţirea relaţiei de colaborare cu această instituţie, care ar putea face mai multe eforturi pentru susţinerea Muzeului Municipal. ,,Reprezentanţii Consiliului Judeţean ar trebui să înţeleagă că Muzeul Municipal merită să beneficieze, din cînd în cînd, şi de lucruri ce nu sunt expuse pe simezele Muzeului Dunării de Jos, dar care sunt în depozitele acestuia. Asemenea lucrări pot fi prezentate şi în cadrul Muzeului Municipal, pentru că reflectă istoria comuităţiii noastre. Iar noi, ce aparţinem acestor locuri, trebuie să ne cunoaştem trecutul şi sa transmitem celor mai tineri informaţiile pe care le deţinem despre valorile şi cultura călărăşeană”, a mai adăugat edilul Drăgulin.Please enter banners and links.

Next Post

Concepte esenţiale în POLITICĂ/ Despre OPOZIŢIA POLITICĂ (II)

joi feb. 12 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Opoziţia este un rezultat al societăţii civile şi nu dăunează democraţiei, ci o desăvârşeşte. Acţionează ca frână împotriva apariţiei unui stat prea puternic. Poate de asemenea să genereze idei noi de politici guvernamentale şi să formuleze cereri de iniţiere a acestor politici. Opoziţia nu are […]

Te mai poate interesa