“EU Back to school”, în judeţul Călărași

Print Friendly, PDF & Email

La inițiativa Liceului Mihai Eminescu din Călărași, și cu sprijinul Reprezentanţei Comisiei Europene (RCE) în România, va avea loc un eveniment in cadrul campaniei de informare și comunicare “EU Back to school” in județul Călărași. Programul se adresează elevilor şi profesorilor din învăţământul gimnazial şi liceal și are drept scop derularea unor activităţi cu dimensiune europeană prin care elevii sunt încurajaţi să se informeze despre istoria și politicile Uniunii Europene, precum şi despre posibilitățile de carieră în cadrul instituțiilor europene.

Back to school Prin inițiativa ‘EU Back to school’, angajații Comisiei Europene sunt încurajaţi să-şi viziteze fostele şcoli şi să aducă Europa mai aproape de cetățenii ei tineri.

Această iniţiativă a fost lansată în 2007 de guvernul Germaniei pentru a marca preluarea de către această ţară a preşedinţiei Consiliului UE. Programul s-a bucurat de sprijinul Comisiei Europene şi a fost continuat de fiecare dintre preşedinţiile succesive ale Consiliului. În prezent, dat fiind succesul iniţiativei, toate şcolile din statele membre pot primi în vizită pe foştii lor elevi, actuali funcţionari europeni.

Dra. Andreea Olteanu, funcționar al Comisiei Europene în cadrul Direcției Generale pentru Extindere si absolventa a liceului din Călărași, va organiza o conferința în cadrul căreia se va întâlni cu elevii olimpici din județul Călărasi. Evenimentul va avea loc joi, 25 septembrie 2014, începând cu orele 10:00, la Consiliul Județean Călărași, informează profesor Ioana Dumitru.

Prin intermediul acestei inițiative, elevii se pot informa despre UE în mod diferit, beneficiind de experienţa celor care participă în mod direct la construcţia europeană. Pe lângă faptul ca ei pot înţelege mai bine modul în care funcţionează Uniunea Europeană,  vor afla mai multe informații despre politicile europene, despre posibilitățile de carieră, cât şi despre programele de formare și educație, precum Leonardo Da Vinci, Erasmus+ sau Serviciul european de voluntariat.

În anul 2013, un număr de aproximativ 600 de angajați ai Comisiei Europene au luat parte la această inițiativa și au discutat cu peste 600.000 de elevi din 22 de state membre.

Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE) în România reprezintă Comisia Europeană în România şi asigură un flux eficient de informaţii între aceasta şi cetăţenii şi autorităţile României. Viziunea Reprezentanței este aceea a unei Românii europene atât prin calitatea sa de stat membru, cât şi prin implicarea activă a cetăţenilor săi în construcţia europeană. Misiunea RCE este de a contribui la o cât mai bună înţelegere a Uniunii Europene, a scopurilor, valorilor şi politicilor acesteia, aducând informaţia europeană cât mai aproape de cetăţeni, într-o formă adaptată nevoilor lor specifice.

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

Călărașiul se va afla pe lista traseelor de cicloturism, de la nivel naţional

mie sept. 24 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Astăzi, în sala de ședințe a Consiliului Județean Călărași, a avut loc o conferință de presă având ca temă organizarea Cursei Dunării Călărășene, care va avea loc la acest final de săptămână. Bogdan Antohe, reprezentantul Smart Atletic, organizatorul acestei acțiuni, a declarat că va fi […]