Călărașiul se va afla pe lista traseelor de cicloturism, de la nivel naţional

Print Friendly, PDF & Email

Cursa Dunarii conferintaAstăzi, în sala de ședințe a Consiliului Județean Călărași, a avut loc o conferință de presă având ca temă organizarea Cursei Dunării Călărășene, care va avea loc la acest final de săptămână.

Bogdan Antohe, reprezentantul Smart Atletic, organizatorul acestei acțiuni, a declarat că va fi o adevărată sărbătoare pe 2 roți, pentru Călărași.

„Împreună cu Federaţia Română de Ciclism, care ne este parteneră în proiect, vom realiza un eveniment care, înţeleg, că nu a mai avut loc în oraşul dumneavoastră, de foarte mult timp. Cele aproape 300 de locuri pentru concursurile de şosea şi MTB, au fost ocupate în nicio săptămână, atât de călărăşeni, cât şi de persoane care vin din afara judeţului. În premieră, concursul va fi cronometrat cu cipuri electronice, iar participanţii sunt aşteptaţi să îşi ia chiturile de concurs, vineri. Fondul de premiere este în valoare de 10.000 de lei, iar 24 dintre concurenţi vor primi premii constând în echipamente sportive. Unicitatea evenimentului organizat la Călăraşi constă în faptul că acest concurs va fi prologul pentru cele 4 trasee cicloturistice care sunt prospectate, în momentul de faţă, în Călăraşi: două de 50 de km şi 2 trasee off-road. Acestea se vor regăsi pe harta traseelor cicloturistice din România.”, a declarat Bogdan Antohe.

Daniel Ştefan, directorul Direcţiei de Dezvoltare, din cadrul Consiliului Judeţean, beneficiarul proiectului,  a declarat că, pe lângă cele 4 trasee de cicloturism care vor fi identificate, va mai fi stabilit un traseu de pescuit pe Dunăre. „Totodată, în cadrul proiectului au fost achiziţionate 10 biciclete-care pot fi închiriate de călărăşeni, oricând, 5 bărci nemotorizate, iar în octombrie va fi achiziţionat un vas împingător pentru pontonul pe care îl deţine Consiliul Judeţean. Scopul acestei achiziţii este ca remorcherul să fie utilizat pentru activităţile turistice ce pot fi organizate în zona Dunării.”

Conform programului, sâmbătă va avea loc proba de MTB, pe un traseu de aproximativ 56 km, cu start festiv din centrul oraşului Calarasi şi finish, în acelaşi loc. A doua zi, duminică,  va avea loc întrecerea pe şosea care se va întinde pe o distanţă de peste 100 km. Participanţii au putut alege unul din cele două trasee (MTB & sosea) sau au avut posibilitatea să înscrie la ambele competitii, în functie de nivelul de pregătire fizică.

Cursa Dunării Călăraşene este un concurs ciclist de masa, dedicat amatorilor, la cele mai înalte standarde de organizare şi implementare, conform regulilor Federatiei Romane de Ciclism (FRC) şi a Uniunii Cicliste Internationale (UCI).

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

Drăgulin: „UNPR-ul va avea candidat la Primăria Călăraşi, în 2016, nu PSD!”

joi sept. 25 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Miercuri, 24 septembrie, primarul Daniel Drăgulin a susţinut prima conferinţă de presă la sediul UNPR Călăraşi, după ce a devenit membru săptămâna trecută. „Pentru a limpezi apele, vă informez că este a doua oară când intru în acest sediu. Prima dată, nu exista ideea de […]