După alegeri, Filipescu acuză, deputata Raluca Surdu răspunde

Print Friendly, PDF & Email

Filipescu-Raluca SurduEste binecunoscut faptul că, în judeţul Călăraşi, candidatul alianţei PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a câştigat în toate cele 5 colegii. Însă, cel mai slab  rezultat l-a înregistrat în Colegiul 5, din zona Olteniţei, unde a obţinut un scor de 63,32%, pe când, candidatul ACL-ului, Klaus Iohannis a obţinut un procent de numai 36,59% din voturi. Co-preşedintele ACL Călăraşi, Răducu Filipescu, a pus acest eşec pe seama neimplicării deputatei Raluca Surdu, cea care răspunde de  acest colegiu.

,,Deputata Raluca Surdu nu s-a implicat deloc în campania electorala a alegerilor prezidenţiale”

,,Raluca Surdu a dat dovadă de o neimplicare totală, atât în turul 1, cât şi în turul 2 al alegerilor prezidenţiale. În schimb, senatorul Iulian Dumitrescu şi-a făcut treaba aşa cum a putut, în cele două colegii, 4 şi 5. E foarte greu să duci în cârcă cele două colegii. Şi acest lucru s-a văzut. Acolo, Ponta a obţinut peste 30 de puncte procentuale, faţă de candidatul nostru Iohannis. În privinţa celorlalţi parlamentari nu fac niciun reproş. În celelalte colegii, diferenţa a fost de numai câteva procente. Singura problemă este că n-am câştigat Călăraşiul!”, a  afirmat  Răducu Filipescu.

La rândul său, deputata Raluca Surdu a răspuns acuzaţiilor aduse de preşedintele partidului: „Oamenii observă când li se acordă atenție din An în Paști”

”Cred că cei care au mers la vot au mai transmis un semnal celor pe care îi consideră a avea o atitudine insuficientă față de această parte de vest a județului. Ceea ce este de neacceptat de cei din Oltenița, cel de-al doilea oraș ca mărime al județului, acolo unde există orgolii puternice și așteptări ce par iar și iar înșelate. Avem nevoie de o revizuire a atitudinii și de comportamente care să devină apoi un mod permanent de lucru, poate chiar de un suflu nou. Atât la europarlamentare, cât și acum, am făcut tot ce se putea face, cu spiritul combativ pe care oamenii noștri l-au putut avea, alimentat de sprijinul pe care l-au primit până acum în soluționarea problemelor locale. Este frustrant să fii mereu copilul vitreg al județului atunci când este vorba de alocări de fonduri, susținere de inițiative și sprijin pentru proiecte de dezvoltare locală, iar chiar dacă primarii se zbat să compenseze, acest sentiment se propagă și se simte la nivelul votanților. Și atunci când au ocazia, aceștia taxează. Ce putem învăța din această experiență? Că este de evitat autosuficiența și gândirea în mod împiedicat, ”oval”, din campanie electorală în campanie electorală. Oamenii observă când li se acordă atenție din An în Paști. Se impune, cred eu, o gândire rotundă, cu elemente de continuitate între scrutinuri și cu fapte care vin să lucreze în sensul confirmării unor promisiuni. O astfel de gândire presupune un efort constant de construcție și în afara campaniilor electorale, o atenție zilnică pentru soluționarea problemelor comunităților locale din toate colțurile județului. Un proiect pentru județ, aș putea spune”.

Please enter banners and links.

Next Post

Școala Gimnazială Nicolae Titulescu Călărași a împlinit 80 de ani de activitate

joi nov. 20 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Arcul peste timp, 1934-2004, a fost un moment emoționant pentru elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială Nicolae Titulescu din Călărași. Cei 80 de ani de activitate împliniți au fost marcați cu bucurie, dar și într-un mod festiv, la care au participat actuali și […]