Școala Gimnazială Nicolae Titulescu Călărași a împlinit 80 de ani de activitate

Print Friendly, PDF & Email

3Arcul peste timp, 1934-2004, a fost un moment emoționant pentru elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială Nicolae Titulescu din Călărași.

Cei 80 de ani de activitate împliniți au fost marcați cu bucurie, dar și într-un mod festiv, la care au participat actuali și foști profesori ai acestei școli, precum și elevi.

În prima parte a zilei, a avut loc întâlnirea cadrelor didactice și a elevilor cu foștii profesori ai școlii, care au fost primiți cu o floare și un ecuson pe care apare emblema școlii.

Directorul Niculai Mirică ne-a spus că au fost invitați să li se alăture și foștii  directori și directori adjuncți care au condus această unitate de învățământ, amintindu-i pe Răzescu Stiana, Barzache Nicolae, Gaidamut Victor, Georgescu Constantin, Cristea Felicia, Tuță Elena, Sitaru Felicia.

DSCF6873I-am invitat la acest moment festiv pe prefectul județului, George Iacob, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Judeţean, Primărie, Muzeu, Inspectoratul de Poliție, toți cei care ne ajută în buna desfășurare a activității, precum şi pe foştii noştri colegi care şi-au dedicat activitatea catedrei. După-amiază, elevii şcolii coordonaţi de cadrele noastre didactice au pregătit mai multe momente artistice: de muzică uşoară şi populară, dans, teatru, o paradă ECO, dar şi parada uniformelor, acţiune găzduită de sala de spectacole Barbu-Ştirbei.

Anul trecut, Şcoala Gimnazială Nicolae Titulescu Călărași a primit Titlul de Şcoală Europeană, dar a obţinut şi “Steagul Verde”,  în urma unei riguroase monitorizări din partea forumului superior Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie Bucureşti. “Steagul Verde” este cea mai înaltă distincţie a programului internaţional “Eco – Şcoala”, în care şcoala este înscrisă din anul 2006.”, a spus directorul Niculai Mirică.

De menţionat, că la sfârşitul lunii septembrie 2011 a început implementarea proiectului “Tehnologii informaţionale şi de comunicaţii – Forţa schimbării în educaţie“. În timpul proiectului s-au amenajat şi echipat tehnic 10 cabinete de studiu, de care au beneficiat trei şcoli din Bulgaria şi trei din Călăraşi, acestea fiind: Şcoala Gimnazială “Nicolae Titulescu” din Călăraşi – 2 cabinete; Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” din Călăraşi -1 cabinet; Grupul Şcolar “Alexandru Odobescu” din Lehliu-Gară – 1 cabinet.

Scurt istoric al şcolii:

În anul 1934, pe strada Dr. Russel nr.19 din Călăraşi – în prezent Strada Şcolii – a fost inaugurată o şcoală sub denumirea “Şcoala primară mixtă nr. 4 Călăraşi”. Această denumire a fost păstrată până la 1 septembrie 1941, iar din 1941 până în 1954, s-a numit “Şcoala primară mixtă nr.1”. Între 1954 şi 1956 a purtat numele “Şcoala elementară nr.6”, apoi din nou “Şcoala elementară mixtă nr. 4”. Din 1962 până în 1971 numele s-a transformat în “Şcoala elementară de 8 ani nr. 5”.

În cadrul acţiunii de personalizare a şcolilor, în noiembrie 2003, “Şcoala cu clasele I-VIII nr. 5 Călăraşi” şi-a schimbat numele, devenind “Şcoala cu clasele I-VIII Nicolae Titulescu Călăraşi”. De la 1 septembrie 2012, denumirea şcolii este Şcoala gimnazială “Nicolae Titulescu” Călăraşi. În prezent, şcoala are un efectiv de 1321 de elevi, 766 în ciclul primar şi 555 în ciclul gimnazial, şi 76 de cadre didactice.“

Directorul Niculai Mirică a dorit să transmită, la final, următoarele gânduri, cadrelor didactice şi elevilor şcolii: “De-a lungul celor 80 de ani de existenţă, Şcoala “Nicolae Titulescu” a dăruit  societăţii personalităţi de o înaltă ţinută morală, spirituală şi profesională. Absolvenţii şcolii noastre, specialişti de valoare în diferite domenii, reprezintă cea mai valoroasă carte de vizită a şcolii.”

DSCF6856 4 ok 7 5 ok 8 6 9

Please enter banners and links.

Next Post

Cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean vor pleca „acasă”

joi nov. 20 , 2014
 Bogdan Georgescu (PC) şi Ion Ştefan (PSD), cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean, aflaţi de mult timp pe lista neagră a preşedintelui  Răducu Filipescu, vor avea parte de o surpriză, extrem de neplăcută, chiar înainte de sărbători. Răducu Filipescu s-a declarat hotărât să facă toate demersurile necesare, cu ajutorul consilierilor […]