Drept la replica

Print Friendly, PDF & Email

„In data de 12 iulie 2013 a fost publicat un articol prin care Vasilica Dobrescu, primar al comunei Radovanu, imi aducea niste acuzatii total nefondate. Am ezitat daca sa raspund acestor provocari, nu sunt om politic, sunt doar un medic in slujba pacientilor sai si am lucruri mai bune de facut decat sa arunc cu noroi in cei din jur. Eu am un statut in comunitate, care se bazeaza pe ani de zile in slujba oamenilor, mii de bolnavi pe care i-am facut bine si sentimentul de implinire pe care il am atunci cand vad ca n-am facut o facultate degeaba. Nu m-am folosit niciodata de mass media ca sa ies in evidenta, nu am nevoie sa imi vad poza in ziar ca sa ma simt cineva.
Apoi, m-am gandit ca ar fi totusi corect sa prezint si situatia reala, fara sa accept, prin tacere, sa-mi fie aruncate pe umeri esecurile politice sau frustrarile personale ale altora.
Primarul comunei Radovanu, Vasilica Dobrescu, intamplator sotia fratelui meu, m-a acuzat ca nu am acceptat in liniste si cu umilinta sa-mi fie incalcate drepturile contractuale si constitutionale. Este incredibil cum mi se imputa ca atunci cand a incercat sa modifice unilateral un contract in vigoare (in temeiul caruia primaria primeste redeventa anual), am indraznit sa imi numesc un aparator! Oare este firesc pentru o persoana care face parte din aparatul public si care conduce o comunitate sa repudieze dreptul constitutional la aparare?
In articolul la care fac referire, s-a spus ca am doua contracte de concesiune. Este un adevar prezentat trunchiat: a existat un contract de concesiune initial, incheiat atunci cand cabinetul meu si cel al doctorului Postelnicu erau asociate, apoi, in acelasi an, dupa incheierea formalitatilor prin care am incetat asocierea, spatiul concesionat a fost impartit in doua, atat eu, cat si dr Postelnicu incheind contracte de concesiune separate cu primaria (fiecare pe bucata sa din spatiul concesionat). I s-a explicat acest lucru doamnei primar in sedinta de consiliu, dar daca dupa doar cateva luni face asemenea afirmatii, probabil ca nu ne-a ascultat cu atentie sau a indus-o in eroare faptul ca semnatura mea apare pe ambele contracte (prima oara am semnat ca reprezentat al asocierii, a doua oara, ca reprezentant al cabinetului meu).
Vasilica Dobrescu prezinta pozitia mea in antiteza cu cea a dr Postelnicu, care, spre deosebire de mine, este un sustinator al cabinetului stomatologic. Citez: „cand au aflat ca vrea sa vina si un medic stomatolog, cei doi medici, care isi desfasoara activitatea la dispensar, au avut pozitii diferite: dr. Postelnicu Viorel a spus ca este de acord si i se pare normal ca in comuna Radovanu sa fie un medic stomatolog, dar doctorul Paul Dobrescu a fost destul de vehement.” Nimic mai fals: pozitiile nostre nu sunt deloc diferite – evident ca doresc si sustin infiintarea unui cabinet stomatologic in comuna, daca nu pentru binele obstesc, macar pentru binele meu si al familiei mele. Cine nu ar vrea sa aiba un cabinet stomatologic cat mai aproape sau mai bine spus, cui ii place sa plece in satele din apropiere ca sa-si repare dantura?
Acuzatia ca sunt vehement este aruncata in mod rau intentionat intr-un context din care sa reiasa ca sunt impotriva infiintarii cabinetului stomatologic. Nu, vehement am fost doar in apararea contractului de concesiune in baza caruia functionez de ani de zile si in baza caruia obtin o autorizatie de functionare. Nu ma pot juca cu lucrurile astea si nici nu pot pune in pericol serviciul medical existent de atata timp in sat, doar pentru ca indarjirea personala a unui om o cere. In ceea ce priveste pozitia dr. Postelnicu, este firesc ca acesta sa nu fi ridicat nicio problema in legatura cu cele de mai sus, dat fiind ca nu-i era afectat contractul de concesiune cu absolut nimic, singurul care avea de suferit era Cabinetul Medical Paul Dobrescu.
Repet, sunt pentru si sustin ideea de a avea un cabinet stomatologic in sat. Acesta este si motivul pentru care am propus in sedinta de consiliu la care am participat sa se aloce alte spatii cabinetului stomatologic, i-am oferit Vasilicai Dobrescu alternative si mi-am aratat sustinerea (inclusiv am fost de acord sa renunt la o parte din spatiu si sa primesc la schimb un alt spatiu), dar orice alta solutie a fost refuzata cu vehementa de dna primar. Singura alternativa era sa ia din spatiul meu. Ceea ce ma face sa ma intreb: oare intr-adevar se doreste aducerea unui medic stomatolog in sat sau totul se subsumeaza dorintei de a defaima si de a depersonaliza pe unii membri ai acestei comunitati pe care primaria si consilierii ar trebui in mod normal s-o protejeze si sa-i apere interesele?
Doamna primar spune ca, in loc sa accept cu sufletul deschis ca medicul stomatolog ce intentiona sa vina in sat sa preia o parte din spatiul care mi-a fost concesionat acum multi ani, eu mi-am permis sa imi iau alaturi un avocat care sa ma asiste in apararea drepturilor mele contractuale.
Pretinde ca am fost invitat la sedinta Consiliului Local ca sa discutam si ca are parte de opozitia consilierilor, dar a uitat sa spuna ca avea de gand sa ceara consiliului aprobarea anularii contractului meu de concesiune, fara ca macar sa faca o informare prealabila a acestor consilieri, fara ca acesti oameni sa stie ce voteaza. Oare isi imagineaza ca un contract poate fi modificat\anulat dupa bunul plac al primarului? Afirma ca trebuia sa renuntam la o parte din spatiul nostru pentru ca acolo nu facem altceva decat sa scriem retete.
Cred ca aprecieri de acest fel asupra activitatii cabinetului, dincolo de caracterul lor vadit malitios, exced competentei doamnei primar. Oricum, dovada irefutabila a faptului ca ne este necesar intregul spatiu concesionat pentru buna desfasurare a actului medical, este ca autorizatia de functionare a cabinetului a fost emisa cu luarea in considerare a intregului spatiu.
Pe final, as vrea sa fiu bine inteles: sunt incantat sa sustin orice initiativa prin care sa se ajute – in mod legal si fara incalcarea drepturilor altora – la dezvoltarea comunei Radovanu. Am fost fericit sa ma intorc in satul natal dupa anii de stagiatura petrecuti in alte locuri si, in ciuda oportunitatilor profesionale care au aparut de-a lungul anilor, am ramas in sat, printre ai mei. Ma leaga multe de Radovanu, dar nu imi plac jocurile si intrigile politice, eu sunt medic si as vrea ca imaginea mea sa ramana legata de activitatea medicala pe care o desfasor in buna de regula de mai bine de 30 de ani.”

Doctor, Paul Dobrescu

Please enter banners and links.

Next Post

Din 2016, locuitorii judeţului Călăraşi vor putea beneficia de apă potabilă, de bună calitate

lun sept. 30 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Miercuri, 25 septembrie a.c.,  consilierii judeţeni au aprobat hotărârea ce vizează   „Strategia judeţeana privind accelerarea dezvoltării serviciilor comunitare de utilitate publică 2014-2020”, un act normativ de mare  importanţă,  ce va contribui la schimbarea evoluţiei economico–sociale a  localităţilor din  judeţul nostru. Strategia a fost adusă în […]