Drăgulin prezent la PNL, în calitate de candidat la Primăria Călărași

Print Friendly, PDF & Email

Dragulin a revenit la PNL CalarasiMiercuri, 3 februarie, primarul Daniel Ștefan Drăgulin a dorit să pună capăt speculațiilor și a venit la sediul PNL Călărași, în conferința de presă, pentru a confirma participarea la alegeri din partea partidului care l-a desemnat și în urmă cu 4 ani, drept candidat la Primărie.

„Încep cu o precizare: întreaga activitate desfășurată de mine, până acum, nu a avut legătură cu vreo culoare politică, pentru că am colaborat cu toți factorii de răspundere. Decizia pe care am luat-o arată că la alegerile locale doresc să candidez pe listele PNL Călărași. Acest lucru mă onorează, dar mă și obligă să depun toate eforturile, în această calitate, ca PNL-ul, din care am făcut parte mai bine de 10 ani, și în care am revenit cu mare plăcere, să câștige atât alegerile locale, cât și pe cele parlamentare. Le mulțumesc foștilor colegi din UNPR, pentru modul în care am colaborat, și sunt convins că vom rămâne în relații bune. Am apreciat, totodată, deschiderea și modul în care s-au purtat discuțiile de către ambele conduceri PNL, județeană și centrală, factori determinanți în decizia de a mă întoarce în PNL Călărași.”

Drăgulin a comentat că plecarea din UNPR, ca și cea din PNL, în urmă cu aproape 3 ani, a avut legătură cu condițiile socio-politice, din momentul respectiv, dar că activitatea de mai bine de 10 ani în PNL și-a lăsat amprenta puternic în formarea sa ca om politic.

Răducu Filipescu a comentat întoarcerea lui Drăgulin, fâcând o comparație gen tată-fiu: “La un moment dat, orice copil se mai rătăceşte. Dar părinţii fiind calmi şi având grijă ca ei să nu greşească, îi aduc acasă. Fiecare poate că avem nişte perioade mai ciudate în viaţă.”

Momentul, rostit pe un ton paternal, a fost înlocuit repede de o declarație care arată că Filipescu a dorit, de fapt, să își pregătească bine cărțile, pentru “judecata de apoi” a partidului: “Vreau să vă spun un lucru. Acolo unde și noi suntem judecați, ca să nu credeți că suntem de capul nostru pe lumea asta, suntem întrebați, eu și Vasile (n.r. Iliuță), următorul lucru: nu de Adâncați, nu de Vâlcelele sau Frăsinet, ci dacă am câștigat capitala de județ și Consiliul Județean. “Atunci, vă duceți voi doi la Parlament, că altfel vă duceți la dracu’!”, spune conducerea partidului. Și, credeți-mă, nu contează dacă mă iubesc eu, sau nu, cu Drăgulin, sau Iliuță cu Dinulescu! N-are nicio legătură!”

Așa că, te faci “frate cu dracul”, ca să treci puntea politicii, care ne-a învâțat că are orice, mai puțin coloană vertebrală. Cât despre candidatura la Consiliul Județean, Răducu Filipescu nu se dezminte și rămâne cu „garda veche”, până la capăt: „Candidatul nostru este Marian Dinulescu. Dar dacă va fi din două tururi de scrutin, se vor schimba lucrurile. E posibil să mergem cu alte opțiuni, nu știm ce va fi.”

Altfel spus, Filipescu știe, nu doar în urma sondajului de opinie efectuat recent, că fostul său coleg de clasă, Marian Dinulescu, nu ar avea șanse într-o bătălie directă, dacă nu s-ar merge pe alegerea din rândul consilierilor județeni, acesta clasându-se, în sondajul PNL, sub Vasile Iliuță, Emil Mușat și Dragoș Coman. De altfel, la Primăria Călărași, următorul clasat, după Drăgulin, în sondaj, a fost Vasile Iliuță, care ar fi fost lansat în această bătălie, afirmă Filipescu, dacă Drăgulin nu ar fi optat să revină în partid. Liderul PNL a menționat că cei puși pe listă ca potențiali candidați la Primărie, din partea PNL, se vor regăsi pe listele de consilieri locali.

Din păcate, după aproape trei ani de  zile,  de când Drăgulin a plecat din partid și după revenirea acestuia, PNL Călărași a  dovedit că puterea îi stă tot în „vechea gardă”, cea nouă existând, dar lipsind cu desăvârșire!

 

Please enter banners and links.

Next Post

UNPR Călărași „După plecarea lui Drăgulin, nu a fost depusă nicio demisie!”

vin feb. 5 , 2016
Președintele organizației județene a UNPR Călărași, dep. Aurel Niculae, a declarat în conferința de presă susținută joi, 4 februarie, că primarul Daniel Ștefan Drăgulin, fost vicepreședinte al partidului la nivel central și coordonatorul regiunii Sud-Muntenia, și-a dat demisia din toate funcțiile de conducere ale partidului, solicitând să rămână simplu membru. […]