Modelu/ Persoane bănuite de furt din locuinţe, reţinute de poliţişti

foto politieÎn urma investigaţiilor efectuate de poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Călăraşi şi Postului de Poliţie Modelu, au fost identificate şase persoane, dintre care trei minori, bănuite de furturi din locuinţe de pe raza localităţii Tonea, fapte produse în perioada noiembrie – decembrie 2015.

I. Florin, de 25 ani, C. Nicolae, de 16 ani, I. Ionuţ, de 16 ani, D. Valentin, de 15 ani, toţi din comuna Modelu, D. Silvian, de 17 ani, N. Iulian, de 14 ani, ambii din municipiul Călăraşi, ar fi sustras din imobile bunuri electrocasnice şi obiecte vetimentare sau de uz casnic, producând un prejudiciu total de peste 3.800 lei.

Faţă de trei dintre persoanele bănuite a fost dispusă măsura reţinerii sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat.

A fost recuperat şi peste 95% din prejudiciul produs.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea activităţii infracţionale a persoanelor bănuite.

 Măsuri de autoprotecţie, pentru reducerea riscului de victimizare:

 Polițiștii recomandă proprietarilor de imobile să asigure corespunzător toate căile de acces în locuinţă şi anexe gospodăreşti cu sisteme eficente de închidere a uşilor şi ferestrelor, cu lacăte la padocuri sau alte locuri unde sunt adăpostite animalele şi păsările.

Persoanelor care locuiesc singure le recomandăm să nu intre în discuţii cu indivizi necunoscuţi, care pretindă că vor să cumpere sau să vândă diverse produse. Intenţiile acestora pot fi de a cunoaşte împrejurimile şi bunurile deţinute de vârsnici sau persoane vulnerabile pentru a le sustrage.

 

Nu păstraţi bunrui de valoare în casă şi nici nu lăsaţi impresia deţinerii în imobile a unor sume mari de bani, pentru a nu deveni victime ale infractorilor!

 

Apelaţi cu încredere la poliţişti pentru a cere sfaturi cu privire la asiugurarea locuinţelor!

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Drăgulin prezent la PNL, în calitate de candidat la Primăria Călărași

joi feb. 4 , 2016
Miercuri, 3 februarie, primarul Daniel Ștefan Drăgulin a dorit să pună capăt speculațiilor și a venit la sediul PNL Călărași, în conferința de presă, pentru a confirma participarea la alegeri din partea partidului care l-a desemnat și în urmă cu 4 ani, drept candidat la Primărie. „Încep cu o precizare: […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!