Drăgulin: “E greu să stârpim toţi ţânţarii din oraş!”

Print Friendly, PDF & Email

atomizorPrimăria Călăraşi acţionează de câteva seri, pe raza municipiului, dând cu soluţii la sol, pe timp de noapte, pentru a stârpi invazia ţânţarilor apăruţi în număr foarte mare, după creşterea apelor.

“Mă preocupă acest lucru, dar este bine să înţelegem că oricât de multă substanţă am folosi noi, nu putem să acţionăm decât după un anumit grafic. Degeaba dau acum şi plouă peste două ore sau a doua zi dimineaţă, că nu mai are efect. Ne confruntăm şi cu situaţia în care, în afara municipiului Călăraşi, sunt foarte multe lacuri unde larvele se dezvoltă şi nu putem acţiona acolo, iar migraţia lor este masivă către oraş.

Am dat cu foarte multă substanţă, în întreg municipiul, luni spre marţi şi, inclusiv, azi-noapte, de la 3 – 8 dimineaţa. Avem date, fotografii, pentru a se vedea cum se acţionează. Am mers azi, la ora 2 dimineaţa, pentru a vedea cum şi dacă se acţionează şi am crezut că a luat foc fosta Primărie. Erau instalaţiile de tratament şi ceaţa ce apare în momentul în care este folosit atomizorul. Nu putem face mai multă, pentru că nu avem altă posibilitate tehnică de a acţiona.”, spune primarul Drăgulin.

 

Next Post

Educaţie: Performanţa naşte performanţă

joi iun. 12 , 2014
Materialul de fa?? î?i propune s? aduc? în aten?ia voastr?, desigur, performan?a. Scolar?, de aceast? dat?. Se spune c? „a?chia nu sare departe de trunchi” ?i nu folosim sensul peiorativ al zicalei. Din contr?! Pentru c? vorbim de un profesor ?i elev, mam? ?i fiu, care fac performan??. Vom face […]
0Shares