Dragu a ieşit la atac în prima sa apariţie, de după alegeri

Drăgulin a câştigat alegerile cu ajutorul interlopilor

Fostul primar al municipiului Călăraşi, Nicolae Dragu a ieşit, la atac, în prima sa apariţie publică după momentul în care şi-a pierdut mandatul.Acesta l-a acuzat pe contracandidatul său, Daniel Ştefan Drăgulin de mită electorală, spunând că şi-a atras de partea sa lumea interlopă pentru a putea să-l devanseze. „Dacă ar fi câştigat cinstit, îi strângeam mâna şi îi spuneam: Bravo, Ştefane! Dar, în ziua alegerilor, toată lumea interlopă a stat cu bani la toate colţurile. Până şi oamenii pe care îi ştiam de o anumită integritate si probitate morală au fost pe străzi să dea bani, iar organele statului nu au luat nicio atitudine. Am depus două plângeri. Dar, ce folos, că a fost o coagulare a tuturor forţelor statului: I.P.J., SRI, STS, Poliţia Locală!”, a spus Nicolae Dragu în emisiunea „Parerea ta, contează”, de la Antena 1 Călăraşi. Acesta a recunoscut că interlopii l-au abordat, înainte de alegeri, dacă doreşte susţinerea lor, dar i-a refuzat! Dragu nu crede că oamenii şiau dorit schimbarea,  după ce a militat permanent pentru a crea un mediu pentru cetăţeni, condiţii de viaţă mai bune în toate cartierele, spune acesta, pentru a ajunge apoi să arunce la gunoi munca de 8 ani de zile a lui. „Nu a fost o schimbare dorită, ci una pe bani”, acuză Dragu. Ce realizări măreţe a făcut Consiliul Judeţean, se întreabă acesta, pentru a câştiga la o diferenţă dublă de voturi fostul vicepreşedinte, actual primar, Daniel Ştefan Drăgulin, spune Dragu, uitând parcă, faptul că, la rândul său, a preluat „măreţele” realizări ale Consiliului şi le-a trecut în dreptul primăriei Călăraşi. „Am candidat cu mari valori la primărie, de-a lungul timpului: Marian Drăgan, Constantin Tudor, dar Drăgulin nu are valoare! A falimentat două firme şi a venit la Primărie ca să-şi plătească datoriile! Ca să nu mai spun că l-am destituit pentru incompetenţă chiar pe Filipescu, în 1999 de la RAGCL, alături de Ion Manole, Ion Ştefan!”.

„Bunăvoinţa” oamenilor a fost cumpărată cu „binecuvântarea” instituţiilor statului

Dragu a acuzat direct instituţiile statului că au închis ochii la acţiunile de fraudare ale alegerilor din 10 iunie, de către USL, „binecuvântând” tacit cumpărarea de voturi, spune el. „În loc ca serviciile care răspund de pază şi ordine să păzească cetăţeanul să nu cadă în necaz, acestea s-au asociat cu ei în acţiunea de fraudare a alegerilor.” Fostul primar a spus, după ce şi-a făcut semnul crucii, că nu asta e societatea în care trebuie să trăiască tinerii şi s-a rugat la mânăstire, în noaptea alegerilor, pentru un viitor mai bun.

Feţele bisericești au trădat

Pierderea alegerilor din 10 iunie, este pusă de fostul primar, în seama unui complot făcut împotriva sa: „Şi feţele bisericeşti au trădat, câteva din Călăraşi. O să le spun, personal, la câţiva. Le-am făcut atâtea locuri de muncă, am creat 7 biserici, două capele, trei mânăstiri, dar nu îmi pare rău, că le-am făcut pentru Dumnezeu, nu pentru ei!” Dragu regretă că nu şi-a putut finaliza proiectul de alimentare cu apă, canalizarea oraşului şi, după doi ani, era hotărât să renunţe singur la mandat. Fostul primar spune că a fost cumpărat fiecare vot care l-a separat de Drăgulin, ideea de schimbare respingând-o, fără să stea pe gânduri. Ceea ce a lăsat în urmă, spune Dragu, îl face să fie mulţumit de activitatea lui: 12 ha de parcuri, alimentarea cu apă care ar mai avea doar puţin să fie finalizată, sediul primăriei care e aproape gata, 9 biserici, monumente şi primăria cu datoriile achitate la zi!

Am fost umilit de dușmanii mei

„După ce l-am făcut din zero barat pe Filipescu, ceea ce este acum, pe el şi pe o „haită” de PNL-işti, nici nu m-a sprijinit cu bani la primărie, dar mă voi ţine de el acum, din calitatea de consilier judeţean pe care o am, să îi dea bani lui Drăgulin! Există un Dumnezeu care o să le plătească ce mi-au făcut, cu vârf şi îndesat, duşmanilor mei, care astăzi au râs de mine, m-au umilit!”, spune Dragu. Acesta afirmă că familia i-a fost terorizată, în ultimele două zile de campanie electorală, de maşinile cu goarnă, care aveau mesajul cu vocea lui, cel prin care i-a făcut javre pe călărăşeni. „Dacă era cineva umilit de ce nu m-a dat nimeni în judecată, în aceşti trei ani?”, se întreabă Dragu.

Am ales să fiu consilier judeţean ca să ajut municipiul

Nicolae Dragu spune că a venit în Consiliu Judeţean ca să îl sprijine, culmea, pe Drăgulin la Primărie: „Mă voi bate ca Filipescu să îi dea bani lui Drăgulin”, spune el, ca şi când cei doi nu ar face parte din aceeaşi echipă şi partid. „O să stau în coasta lui Filipescu să-i zic: Bă, dă bani la municipiu! Dacă nu dai bani Călăraşiului, pleci de-aici!” Nicolae Dragu nu a uitat nici de patronul cotidianului Observator de Călăraşi, Marian Petre Miluţ, pe care l-a acuzat de trădare: „Nea Merluţă m-a atacat în campania asta electorală, cu „fiţuica” lui. L-am slujit, cu devotament, 4 ani , am pus suflet, dar mi-a albit jumătate de păr!” Contactat de Actualitatea de Călăraşi, primarul Daniel Ştefan Drăgulin ne-a oferit un răspuns la atacurile adresate de Dragu, spunând că grija principală acum este să se preocupe de primărie, nu să ia în seamă o atitudine şi un limbaj care nu îi face cinste fostului primar: „Nu cred că eu am fost filmat în timp ce dădeam bani în ziua alegerilor, nu eu am pus oamenii să-şi fotografieze buletinele de vot, nu USL-ul a fost prins aruncând, în vinerea alegerilor, pliantele denigratoare, nu eu am pus doar trei cabine de vot, într-un loc unde era un număr mare de votanţi, ca să se plictisească şi să plece acasă, nu eu am schimbat listele cu oamenii arondaţi secţiilor de votare în ultimul moment! Îmi pare rău că Dragu nu are un comportament fair-play, iar timpul va arăta ce a făcut fiecare, în dreptul lui!”

Please enter banners and links.

Next Post

Evaluarea „subiectivă” a elevilor, cu repetiţie

mie iul. 4 , 2012
Evaluarea naţională a elevilor de clasa a VIII-a, s-a lăsat cu bătaie de cap, atât pentru copii, părinţi, cât şi pentru profesori. Ceea ce mă jenează este dificultatea răsfoirii”, un text ales parcă deloc la întâmplare, şi care i-a făcut pe profesori şi până la ministrul de resort, să răsfoiască […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!