Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Călăraşi, o instituţie ineficientă?

Print Friendly, PDF & Email

foto Drumuri si poduri SAÎn urmă cu câţiva ani de zile,  preşedintele Consiliului Judeţean, Răducu Filipescu   dezvăluia, în faţa reprezentanţilor presei locale, proiectul său în legătură cu viitorul departamentului ce se ocupă de întreţinea drumurilor judeţene: ,,Nu  agreez ideea falimentării Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri, aşa cum s-a întâmplat în alte judeţe. Acestă societate, aflată în subordinea Consiliului Judeţean, trebuie să fie una profitabilă, pentru a aduce cât mai mulţi bani la bugetul judeţului”.  Afirmaţia preşedintelui Filipescu s-a transformat, mai târziu,  în realitate. Activitatea economică a societăţii respective  a fost una profitabilă, aceasta  încheind, ani la  rând, bilanţul contabil cu excedent bugetar.

Numai că, anul 2012 nu a fost unul de bun augur pentru Drumuri şi Poduri S.A. Aşa cum arată Raportul de activitate  pe anul trecut, societatea a înregistrat o pierdere contabilă de 1,37 milioane de lei. Acest lucru s-a datorat faptului că, anul trecut, nu a  avut o activitate economică destul de extinsă care să-i asigure un oarecare profit,  cifra sa de afaceri ridicându-se la 8.79 de milioane de lei. În acelaşi raport se mai arată că, la finele lui 2012, Drumuri şi Poduri S.A avea de achitat datorii către furnizori în valoare de 1.06 milioane de lei, iar de la clienţii săi avea de recuperat debite în valoare de aproximativ 500.000 de lei. Şi tot pentru recuperarea unor debite, ce se ridică la peste 180.000 de lei,  această instituţie a acţionat în instanţă câteva societăţi „abonate”, cândva, la banii publici ai Consiliului Judeţean. Este vorba de Contrust S.A., Masteforest SRL şi Metarif S.A.
Rămâne de văzut, dacă  Drumuri şi Poduri S.A va reuşi, în acest an, să-şi redreseze activitatea economică sau se va îndreta pe drumul falimentului, ca şi alte direcţii ce  s-au aflat în subordinea Consiliului Judeţean  Călăraşi.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Proiectul de restructurare a Centrului de la Plătăreşti este sortit eşecului

joi iun. 27 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱 Finalizarea construcţiei celor trei centre sociale, din cadrul proiectului ,,Demnitate regăsită” se află, din nou, în impas. Programul de Interes Naţional ce vizează restructurarea Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuro-psihiatrică Plătăreşti, prin punerea în funcţiune a celor trei centre sociale din localităţile Cuza- Vodă, Dichiseni […]