Din 2014, vom avea o Universitate Agronomică la Călăraşi

Print Friendly, PDF & Email

univrsitate agronomicaÎncepând cu anul de învăţământ 2014-2015, în municipiul Călăraşi va începe să funcţioneze la Călăraşi o  Universitate Agronomică.  Această iniţiativă aparţine preşedintelui Consiliului Judeţean, Răducu Flipescu ce intenţionează să pună în aplicare un proiect, mai vechi, de a realiza, la Călăraşi, un centru universitar  în domeniul agriculturii.

,,Dorim să  creăm o Universitate Agronomică care va funcţiona în sediul actual al Colegiului Agricol ,,Sandu Aldea”. Nu este posibil să fim la o distanţă de 120km de Bucureşti şi să nu avem o universitate în judeţ. Mă preocupă, demult, acest lucru şi, cred că, începând de anul viitor, acest  proiect va deveni realitate. Am purtat discuţii şi cu rectorul  U.S.A.M.V. Bucureşti, prof. univ. Ionel Cîmpeanu şi  a fost de acord cu demersul meu. Sperăm ca de anul viitor, să funcţioneze la Călăraşi 4-5 facultăţi, din mai multe domenii, cum ar fi: piscicultura, îmbunătăţiri funciare, agronomie sau zootehnie.Totodată, am purtat discuţii şi cu primarul municipiului, Daniel Drăgulin, pentru finalizarea lucrărilor la Şcoala de Vest, în toamna acestui an. Acolo se va muta Colegiul Naţional ,,Barbu Ştirbei” iar în clădirea acestui liceu va funcţiona Colegiul Agricol ,,Sandu Aldea”. Pentru finalizarea construcţiei Şcolii de Vest este nevoie de aproximativ 2 milioane de lei, bani pe care îi vom asigura de la bugetul local, de la judeţ şi de la Guvern”, a spus Răducu Filipescu .

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Dezrobirea ţiganilor

lun mai 13 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Chestiunea ţigănească abordată la jumătatea secolului al XIX-lea, în spiritul vremii, modernizator şi înălţător, cu mintea îmbogăţită „cu ideile reformatrice”, aşa cum sublinia ilustrul Mihail Kogălniceanu, este mai actuală ca oricând. Dezrobirea ţiganilor s-a făcut la 1844 (ţiganii domneşti şi mănăstireşti) şi 1855 (ţiganii boiereşti) […]