DGASPC Călărași își va extinde spațiile în care își desfășoară activitatea

Lipsa spațiului în care își desfășoară activitatea DGASPC Călărași este resimțită în lucrul cu publicul, și nu numai, unele spații fiind adaptate din balcoane, în birouri.

În ședința din luna martie a Consiliului Județean s-a aprobat extinderea sediului, cu încă 6 birouri, lucrările urmând să înceapă anul acesta, după finalizarea documentațiilor și obținerea avizelor.

Directoarea DGASPC Călărași, Doinița Nicolae, ne-a declarat:

“Am luat în considerare că trebuie să extindem nu doar această clădire, ci și pe cea  din parcul Dumbrava, unde funcționează Centrul maternal și unde urmează să mutăm Centrul de primire în regim de urgență copii, Sf. Maria. În țară, aceste două centre funcționează în același loc, așa cum este și normal. Arhitecții gândesc și extinderea acestei clădiri din parc, pentru a muta Centrul Sf. Maria, iar la sediul de pe strada Bărăganului vor rămâne doar birourile. La primul etaj se vor muta toate birourile, tot ce înseamnă asistență socială, și vom renunța la spațiul pe care îl avem închiriat, în prezent, Serviciul de evaluare complexă al persoanelor adulte cu handicap urmând să fie mutat de la Blocul Confort, la sediul DGASPC.

Acesta este un serviciu foarte mare, unde avem în evidență aproape 13.000 de persoane și vom economisi bani din chirie, pe care putem să îi investim în extinderea spațiului nostru, atât de necesară.

În ședința de Consiliu Județean a fost aprobată suma de 600.000 RON, pentru construcția celor 6 birouri, de la sediul  DGASPC, iar pentru extinderea sediului din Parcul Dumbrava, deocamdată se lucrează la documentație, de către arhitecți.”, ne-a declarat directoarea Doinița Nicolae.

Președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, după o vizită efectuată la sediul DGASPC Călărași, pentru a vedea conditiile de lucru ale salariatilor, a declarat:

“Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului este cea mai mare subordonată a Consiliului Județean Călărași, cu peste 1000 de angajați.

Zilele trecute, am vizitat această instituție și am rămas surprins să văd că oamenii își desfășoară activitatea în condiții nu tocmai prielnice. Pentru că nu există suficient spațiu, câteva balcoane ale clădirii au fost transformate în birouri.

Tot în cadrul vizitei am vizualizat și terasa Direcției care a intrat pe lista de investiții, din 2017,pentru construcția de noi compartimente ale Serviciul Administrativ.”

Please enter banners and links.

Next Post

Primaria Calarasi/ Anunt selectie parteneri

mie apr. 26 , 2017
Please enter banners and links.

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!