Deputatul Emil Florian Dumitru: ,,Legea consumatorului vulnerabil a fost urgentată de noi, să trecem cu bine peste această iarnă”

De curând, a fost dată Legea consumatorului vulnerabil. Despre acest subiect, deputatul Emil Florian Dumitru a declarat:
,,Soluțiile pentru compensarea, amânarea și plafonarea facturilor la gaze și energie electrică au fost propuse și susținute de Partidul Național Liberal, iar Legea consumatorului vulnerabil a fost urgentată de noi, ca să trecem cu bine peste această iarnă.
Sunt trei tipuri de soluții care vor fi implementate:
-Plafonarea prețurilor – 1 leu kilowatt oră la curent electric și 0,37 lei kilowatt oră la gaze. Plafoanele reprezintă prețul final facturat pentru clientul casnic. Dacă prețul se duce peste 1 leu/kw, intervine plafonul. Plafonarea se aplică pentru perioada 1 noiembrie 2021-31 martie 2022.
– Compensarea parțială a facturilor – maximum 29 de lei pe lună pentru factura de curent electric și maximum 33% pentru factura la gaze. Compensările se aplică pentru perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022. Valoarea compensării este de 0,291 de lei pe kilowatt oră la curent electric.
-Amânări la plată pentru consumatorii vulnerabili. Consumatorul vulnerabil trebuie să facă cerere și primește amânare la plată pentru o perioadă de la 1 la 6 luni pentru facturile la energie electrică și gaze naturale, mai exact pentru consumul din perioada 1 noiembrie 2021- 30 aprilie 2022. Adică poate să le plătească după ce iese din iarnă.”, a precizat deputatul Emil Dumitru.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Prefectul Valentin Barbu: ,,Dacă va fi oportun, vom facem încă un maraton de vaccinare, la Călărași”

mie nov. 3 , 2021
Prefectul Valentin Barbu a pus accentul, la întâlnirea cu presa locală, pe necesitatea vaccinării unui număr cât mai mare al populației, pentru a evita tragediile care se întâmplă, zi de zi. ”Majoritatea restricțiilor nu îi afectează pe cei vaccinați și mi se pare normal să fie așa, eu cred că […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!