Prefectul Valentin Barbu: ,,Dacă va fi oportun, vom facem încă un maraton de vaccinare, la Călărași”

Print Friendly, PDF & Email

Prefectul Valentin Barbu a pus accentul, la întâlnirea cu presa locală, pe necesitatea vaccinării unui număr cât mai mare al populației, pentru a evita tragediile care se întâmplă, zi de zi.
”Majoritatea restricțiilor nu îi afectează pe cei vaccinați și mi se pare normal să fie așa, eu cred că acest vaccin va deveni un vaccin sezonier. Uitați-vă ce tragedii se întâmplă în spitale, din cauza că nu sunt vaccinați. Mesajul e foarte clar, singura soluție, și noi o spunem de șase luni, este vaccinarea. Văd că românii au început din nou să se responsabilizeze, de teamă sau nu. Dacă va fi oportun să mai facem încă un maraton de vaccinare la Călărași, vom face tot ce este necesar, pentru ca procentul de vaccinare a populației județului Călărași să crească. Să dea Dumnezeu ca în următoarele 2-3 luni să avem o rată de peste 50 la sută.”
Referitor la situația clădirii Prefecturii, prefectul Barbu a declarat că se așteaptă preluarea în administrare a acesteia:
”Așa cum am spus în ultimele șase luni de zile, am fost și la ministrul de Interne Bode, avem promisiunea că va fi promovată Hotărârea de Guvern, în sensul în care se va revoca dreptul temporar de administrare al Consiliului Județean. Din fericire, există finanțări pentru reabilitarea Palatului Prefecturii. În urmă cu două luni de zile am vorbit cu domnul președinte al Consiliului Județean și a recunoscut că efortul de 57 de milioane de lei, adică 570 de miliarde lei vechi, este unul foarte mare pentru bugetul județului Călărași. Dacă acești bani vor veni din surse guvernamentale, de ce să nu îi luăm, în condițiile în care C.J. nu are acești bani?! Nu înțeleg, orgoliul e atât de mare, să sabotezi, pentru că mai este ceva de făcut?! În 2013, CJ Călărași a dat o Hotărâre prin care renunța la administrarea clădirii, nu s-a dus la capăt acest lucru, iar acum trebuie făcut un proces verbal de recepție a lucrărilor de consolidare. Subliniez acest aspect, pentru că finanțarea obținută de la BIRD a fost pentru consolidare, dar nu s-a mai realizat acest proces verbal de recepție. Am trimis adrese, către CJ, primărie și ISC, să ne pună la dispoziție acest proces verbal dacă există, dacă nu, să se rezolve această situație.”

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Primarul comunei Dragalina, Stanciu Gabriel Marian: ,,Vrem să facem performanță pe latura sportului”

sâm nov. 6 , 2021
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱 Autor: Florentina Chiru 06.11.2021 Anul 2021 a fost unul cu multe proiecte pentru Primăria comunei Dragalina. Primarul Gabriel Stanciu a declarat ce eforturi trebuie făcute de către administrația publică locală pentru a le finanța, dar obiectivul rămâne unul clar, exprimat de edilul comunei Dragalina: […]

Te mai poate interesa