Cultura în contextul Programului Interreg V-A România – Bulgaria

Programul Interreg V-A România-Bulgaria prin proiectele sale își propune să păstreze, să prezinte și să promoveze moștenirea culturală în regiunea transfrontalieră prin sprijinirea implementării proiectelor în domeniul culturii și artelor, ajută la obținerea unei mai mari diversități și dinamism astfel încât, locuitorii și potențialii turiști să devină mai conștienți de bogația patrimoniului cultural comun.
Cele 69 de proiecte contractate în cadrul axei prioritare 2 ”O regiune verde”, în valoare de peste 52 milioane de euro, sunt focusate pe valorificarea moștenirii culturale și natural, pentru o utilizare sustenabilă a lor, promovarea turismului verde și crearea de produse turistice legate de moștenirea comună naturală, istorică și culturală.
Unii dintre factorii cheie ce contribuie la progresul înregistrat în utilizarea sustenabilă a moștenirii culturale și naturale și la îmbunătățirea turismului în zona transfrontalieră sunt: calitatea parteneriatelor din proiectele finanțate și utilizarea eficientă a fondurilor acordate.
Proiectul ROBG – 491 ”Dezvoltarea produselor turistice comune și reabilitarea patrimoniului cultural” în valoare de 1, 5 milioane de euro, este implementat de UAT Județul Călărași și Municipalitatea Silistra. Obiectivul principal al proiectului este promovarea regiunii transfrontaliere Silistra – Călărași ca destinație turistică și culturală prin dezvoltarea infrastructurii culturale și crearea unor pachete turistice atractive prin reabilitarea clădirii vechi cunoscută sub numele de “Casa Demetriade” din Călărași și reabilitarea clădirii Galeriei de Artă din Silistra.
Proiectul ROBG – 578 ”Călătorind pe note muzicale – popularizarea patrimoniului natural, a resurselor și a patrimoniului cultural din regiunea transfrontalieră”, în valoare de peste 170 mii de euro este implementat de Sinfonietta – Vidin (Bulgaria) și Filarmonica „Oltenia” din Craiova. Obiectivul principal al proiectului este creșterea atractivității turistice a regiunii transfrontaliere Vidin-Oltenia, promovarea valorilor culturale dar și a frumuseții naturii prin utilizarea metodelor creative moderne și prin Festivalul de Muzică de la Craiova și Vidin, pentru promovarea culturii muzicale și dezvoltarea turismului muzical. Concertele cu valsuri, polci și prelucrări folclorice din patrimonial cultural al României și Bulgariei, au reprezentat o experiență plăcută pentru toti pasionații de muzică.
Pentru a afla mai multe informații despre Programul Interreg V-A România-Bulgaria, despre evenimentele viitoare, dar și despre proiectele finanțate, vă invităm să accesați pagina de internet www.interregrobg.eu.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Deputatul Emil Florian Dumitru: ,,Legea consumatorului vulnerabil a fost urgentată de noi, să trecem cu bine peste această iarnă”

mar nov. 2 , 2021
De curând, a fost dată Legea consumatorului vulnerabil. Despre acest subiect, deputatul Emil Florian Dumitru a declarat: ,,Soluțiile pentru compensarea, amânarea și plafonarea facturilor la gaze și energie electrică au fost propuse și susținute de Partidul Național Liberal, iar Legea consumatorului vulnerabil a fost urgentată de noi, ca să trecem […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!