De 1 mai, în plină primăvară europeană, cu gândul și cu fapta către toamna prezidențialelor: ”De ce mă voi prezenta la vot”

Print Friendly, PDF & Email

Raluca_Surdu alegeriAlegerile sunt evenimente ritualizante, formalizate, prin care sunt chemați toți cetățenii, în același timp, la un act simplu care se regăsește în orice aspect al vieții, la tot pasul și în fiecare moment – actul luării unei decizii, al efectuării unei alegeri. De data aceasta însă, cu impact asupra contextului mai larg, asupa comunității mai mari. Calitatea vieții fiecăruia depinde de alegerileindividuale făcute. Ce aleg să fac? Pe cine aleg să mă reprezinte? Cum aleg să mă implic și eu? Fac sau nu ce depinde de mine?
A lua o decizie, a alege, a acționa, este un fapt de viață. Ca de fiecare dată în viață, ceea ce face diferența între cei care contează și cei care optează să nu conteze, este acțiunea. Pentru că primii fac să se întâmpe lucrurile așa cum doresc, iar cei din urmă lasă lucrurile să se întâmple și au toate șansele ca acestea să iasă tocmai așa cum nu au dorit. Așa că îndemnul meu în prag de 1 mai este să acționăm. Pe 1 mai este Ziua Internațională a Muncii, o sărbătoare de stânga, dar care, privită prin perspectivă evoluției și devenirii individuale, are valoare și pentru cei de dreapta. Transpunerea unei idei în fapte înseamnă interes, efort, energie, muncă. Munca presupune acțiune, energie investită în sens creator și aducător de plus valoare. Munca îmbracă nenumărate forme, pe un orizont de așteptare vast și pe o arie de competențe de la cele mai restrânse, la cele mai diverse, de la cele mai specifice, la cele mai complexe. Persoana este rezultatul muncii de dezvoltare permanentă și de autodepășire a individului.
Nu ceea ce deținem este important, ci ceea ce facem cu ceea ce avem și dobândim. Așa că să acționăm, să mergem la vot, pentru o Europă și a românilor, a liberalilor și democraților. Votăm PNL, membru în Alianța Democraților și Liberalilor pentru Europa. Votăm pentru o Românie europeană, o Europă a șanselor, perspectivelor și viitorului. O Uniune Europeană puternică este formată din țări membre puternice și are la bază cetățeni puternici, care își asumă roluri, inițiative, libertăți, drepturi și obligații. Libertatea de a alege, dreptul de a vota, ”obligația” cetățenească de a participa la fiecare scrutin. Și ție îți pasă de prezentul și viitorul tău? De prezentul și viitorul familiei tale? Păstrează-ți deschis orizontul, păstrează-ți deschise șansele și oportunitățile, deschide ușa secției de votare de care aparții, deschide buletinul de vot și alege PNL. Deschiși, întotdeauna, prin noi înșine! Împreună facem bine!
Raluca Surdu, deputat

Please enter banners and links.

Next Post

Elevii olimpici din Lehliu Gară invitaţi la Palatul Parlamentului

joi mai 1 , 2014
La invitația deputatului Dan Motreanu, elevii liceului „Alexandru Odobescu”, din Lehliu Gară, care au participat la fazele județene și naționale ale olimpiadelor școlare, au vizitat Palatul Parlamentului din București. ” Am dorit să răsplătesc rezultatele bune la învățătură pe care le au acești copii și să-i invit într-o excursie la […]