Noaptea de vineri, 30 octombrie, va rămâne vie în memoria colectivă, din cauza tragicului eveniment întâmplat în clubul “Colectiv”.
Peste 200 de persoane au fost rănite şi internate în spitalele din capitală, iar numărul persoanelor decedate a început să crească îngrijorător, în ultimele zile.
Printre cei răniți se află și patru tineri, din județul Călărași: Irina Popa (26 ani, Călărași), Alice Ioniță (26 ani, Călărași), Vlad Ștefan Șerban (20 ani, Călărași) și Marian Achim (29 ani, Oltenița).
Cel mai grav a fost rănită Irina Popa, care, și în acest moment, este ventilată mecanic, deoarece nu poate respira autonom, iar schimbul de gaze, la nivelul plămânilor, nu se efectuează corect.
Alice Ioniță a terminat arhitectura si lucrează în București. A suferit arsuri la mâini si la spate și a fost supusă unor intervenții chirurgicale.
Marian Achim a suferit arsuri la mâini, la față, pe spate și părul i-a ars, dar nu în totalitate, a fost supus unor intervenții chirurgicale, iar la acest final de săptămână ar putea fi externat.
Vlad Ștefan Șerban, student la automatică, nu a avut nevoie de nicio intervenție chirurgicală, a fost internat la Spitalul Militari și urmează să fie externat, curând.
De altfel, cu excepția Irinei Popa, ceilalți tineri deja comunică direct cu familia, dar și cu prietenii, pe rețelele de socializare, cărora le mulțumesc pentru susținere.
Irina Popa rămâne în stare gravă, dar a depășit situația critică, așa cum anunță fratele său, Ionuț.
“Miercuri, 11 noiembrie, Irina a avut prima zi de conștiență din perioada parcursă de la tragicul eveniment de la #colectiv.
Medicul Irinei, dr. Elena Ciobanu, mi-a povestit că Irina a răspuns prin semne din cap la întrebările și afirmațiile ei. Am reținut că nu știe ce s-a întâmplat cu ea și a aflat că este în Spitalul de Urgență Floreasca, la secția Terapie Intensivă.
Pentru că ventilația pulmonară era într-o tendință pozitivă medicii chirurgi plasticieni au decis să intervină chirurgical pentru a continua tratamentul arsurilor. După-amiază, la vizită, am găsit-o pe Irina sedată și asistată pulmonar, la fel ca zilele trecute, însă suntem convinși că își va reveni repede după această intervenție.
Îngerii păzitori ai Irinei, medicii ATI de la Floreasca, au grijă ca Irina să traverseze perioada gravă cu probleme din ce în ce mai mici și să ajungă cât mai repede în perioada de recuperare.
Mai jos este o fotografie din fața blocului în care locuim în Călărași. Prezența motanului în cadru nu cred că este întâmplătoare!
Irina, fii tare! Toată lumea este alături de tine!”, a scris pe facebook, Ionuț Popa.
De altfel, pe fratele Irinei l-am rugat să ne dea câteva detalii despre sora lui: “Este născută pe 27 mai 1989, odată cu Revoluția. A fost elevă a Liceului M. Eminescu, șefă de promoție la Facultatea de Statistică a ASE din București, și, de asemenea, șefă de promoție la Master, în Statistică. A lucrat la BRD, sediul central din București, iar în prezent lucrează la Electronic Arts – România (EA Games), unde este senior analyst. La BRD s-a angajat din timpul facultății, în cadrul unui program de internship.”, spune Ionuț.
O fată tânără și deșteaptă, care a dorit doar să se distreze o seară, adăugăm noi, și care încă nu s-a trezit din coșmarul vieții sale, pe care îl trăiește nevinovată, ca și ceilalți tineri.
Mai puțin știut este faptul că cele două tinere din Călărași, Irina și Alice, au mers împreună la concertul trupei Goodbye to Gravity, acestea fiind bune prietene, încă din primii ani de viață. De altfel, Alice are la poza de profil, de pe facebook, o fotografie cu prietena sa, Irina, postată în această vară.
De menționat că, atât primarul Daniel Ștefan Drăgulin, cât și primarul Petre Țone, s-au interesat, din prima zi, de soarta răniților din cele două orașe, fiecare primar luând legătura cu familiile răniților, cărora le-au oferit sprijinul, care a putut fi acordat, până în acest moment.
Deputatul Daniel Florea si-a arătat disponibilitatea de a susține financiar recuperarea tinerilor, dacă vor fi solicitări, din partea familiilor acestora.
Lor li se adaugă numeroși călărășeni care au donat, deja, bani, sânge sau au venit, pur și simplu, cu gânduri curate către cei aflați în suferință.
Ceea ce s-a întâmplat în fatidica noapte de 30 octombrie a schimbat destine, ale victimelor și familiilor acestora, dar și pe ale noastre, ale tuturor. Important este ca schimbarea în bine, pe care ne-o dorim, să înceapă și de la noi, fără a avea așteptări doar de la ceilalți!